ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Πώς να βγάλεις τα γάντια και τη μάσκα χωρίς να γεμίσεις μικρόβια

Shutterstock

Πώς να βγάλεις τη μάσκα και τα γάντια μιας χρήσης που «επέβαλε» ο κορονοϊός χωρίς να έρθεις σ’ επαφή με τα μικρόβια; μία νοσηλεύτρια που το κάνει με κλειστά μάτια πολλές φορές μέσα στη μέρα, σού δείχνει τον τρόπο μέσα από ένα διασκεδαστικό βίντεο που ανέβασε στο tik tok.

Η χρήση γαντιών από μόνη της δεν είναι επαρκές μέτρο για την αποφυγή των μικροβίων. Κι είναι πολύ σημαντικό από τη στιγμή που ο κορονοϊός παραμένει στις επιφάνειες από 3 έως 24 ώρες, ανάλογα με το υλικό. Τα γάντια δεν προστατεύουν αν ακουμπήσουμε μία δυνητικά μολυσμένη επιφάνεια και κατόπιν το πρόσωπό μας. Εξίσου «άχρηστα» είναι αν τα φοράμε από το πρωί ως το βράδυ και αγγίζουμε τα πάντα με αυτά. Είναι λάθος χρήση. Αντίστοιχα τη μάσκα δεν την αφαιρούμε από το πρόσωπό μας πιάνοντάς την από οπουδήποτε.

Πώς να βγάλεις τη μάσκα και τα γάντια χωρίς ν’ ακουμπήσεις δέρμα

Ακούγεται πολύ εύκολο αλλά ίσως και να μην είναι. Ίσως να μπερδεύεσαι, ν΄αγχώνεσαι την ώρα που το κάνεις, να νιώθεις πως ξαφνικά ξέχασες μία από τις πιο εύκολες κινήσεις που μπορείς να κάνεις. Πώς βγάζεις λοιπόν τα γάντια και τη μάσκα για να πιάνει τόπο ο κόπος;

Η Nathaly Ceballos είναι νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο της Ισπανίας και μ’ αυτό το πολύ χρήσιμο βίντεο που ανέβασε στο tik tok, σού δείχνει τον τρόπο: