ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς να έχεις ξεκάθαρες προθέσεις και να βάζεις ξεκάθαρους στόχους

Unsplash

Φανταζόσουν πως έχεις τον πιο σημαντικό σύμμαχο στο κεφάλι σου; Τι γίνεται όταν δίνουμε στο RAS τα κατάλληλα σήματα; Πόσο σημαντικό είναι να εστιάζουμε σε όσα πραγματικά θέλουμε να επιτύχουμε; Αν μέχρι πρότινος πιστεύατε πως η επιλογή των στόχων μας αποτελεί μια τυχαία (και τυχερή) διαδικασία του εγκεφάλου μας, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε.

Από την Τζιλ Δούκα MBA, MCC

H επίτευξη των στόχων μας δεν οφείλεται σε μεταφυσικές λειτουργίες, αλλά σε απλές εντολές που στέλνει ο εγκέφαλός μας.

Η εκκίνηση της πρόθεσης θέτει σε κίνηση το Reticular Activating System (RAS) του εγκεφάλου, της υπεύθυνης για το φιλτράρισμα των πληροφοριών που δεχόμαστε ομάδας νευρώνων.Η συμμαχία με το RAS κάνει την επίτευξη των στόχων μας, υπόθεση άκρως εγκεφαλική.

Δώσε, λοιπόν, τις σωστές οδηγίες στο RAS του εγκεφάλου σου και μη χάνεσαι ανάμεσα σε αμέτρητες καλές προθέσεις που οδηγούν σε ένα ακόμα ανυλοποίητο σχέδιο. Η ομάδα αυτή του νευρικού μας σύστήματος είναι ένας από τους καλύτερους συμμάχους μας στην προσπάθειά μας να επικεντρώσουμε στην ουσία.

Όσο περισσότερες μπερδεμένες εντολές φορτώνουμε στο σύστημά μας, τόσο αποπροσανατολίζουμε το RASαπό το να φιλτράρει τις περιττές πληροφορίες και να απομονώσει τις ξένες προς το στόχο μας ενέργειες. Ιεραρχώντας δομημένα τους στόχους και εστιάζοντας στο πιο σημαντικό για εσένα, θα καταφέρεις να στείλεις το σωστό σήμα στο RAS. Και αυτό είναι η αρχή της πολύ μεγάλης αλλαγής.

Ξεκαθάρισε, λοιπόν, στόχους και προθέσεις και δες τη ζωή σου να μεταμορφώνεται.

Δες δωρεάν τη δύναμη του life coaching εδώ: https://jillandnikolas.com/one-on-one-sessions/

Πάρε την ημερήσια δόση έμπνευσης που χρειάζεσαι! Γίνε και εσύ μέλος της κοινότητάς μας σε Facebook: jill and nikolas life coaching και Instagram: jillandnikolas.

Αν πάλι ενδιαφέρεσαι να γίνεις Life coach ακολούθησέ μας εδώ: Facebook: global academy of coaching και Instagram: global_academy_of_coaching