SEX

Πολλαπλοί οργασμοί: Πώς να τους πετύχεις (γιατί ναι, μπορείς)

Pexels

Ένας και μόνο οργασμός, μπορεί να έχει απρόσμενα οφέλη, τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική μας υγεία. Αλλά αν αυτά τα οφέλη μπορούν να πολλαπλασιαστούν δύο (ή τρεις, ή τέσσερις, ή περισσότερες) φορές σε μια μέρα; Οι πολλαπλοί οργασμοί, αντιμετωπίζονται συχνά ως μια πολύ καλή για να είναι αληθινή, φήμη. Αλλά δεν είναι.

Οι πολλαπλοί οργασμοί, είναι πράγματι κάτι που μπορούν να απολαύσουν άνθρωποι όλων των φύλων. Αλλά για τι ακριβώς μιλάμε; Πολλαπλοί οργασμοί γενικά αναφέρονται σε περισσότερους από έναν οργασμούς σε μία μόνο σεξουαλική επαφή. Μπορούν να έχουν χρονική απόσταση ο ένας από τον άλλο. Ή, μπορεί να εμφανιστούν σε γρήγορη διαδοχή, ο ένας μετά το άλλον, μετά τον άλλον.

Πολλαπλοί οργασμοί: Πώς να τους πετύχεις (γιατί ναι, μπορείς) Pexels

Edging και πολλαπλοί οργασμοί

Στην πραγματικότητα, οι πολλαπλοί οργασμοί είναι το ακριβώς αντίθετο του edging. Στο edging φέρνεις τον εαυτό σου (ή τον σύντροφό σου) στο χείλος του οργασμού, πολλές φορές, χωρίς να επιτρέψεις στην πραγματικότητα να πραγματοποιηθεί οργασμός για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η βασική ιδέα εδώ, είναι ότι με την άρνηση του οργασμού ξανά και ξανά, όταν τελικά συμβεί, θα είναι μεγαλύτερος, καλύτερος και πιο δυνατός. Έτσι, ενώ το edging μεταφράζεται ουσιαστικά σε έναν πραγματικά έντονο οργασμό, οι πολλαπλοί οργασμοί, έχουν να κάνει με πολλούς οργασμούς.

Πόσοι οργασμοί είναι πραγματικά δυνατοί;

Αυτό είναι κάτι που διαφέρει από άτομο σε άτομο. Εξαρτάται από πράγματα όπως:

  • την ανατομία σου
  • τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις
  • πόσο καλά γνωρίζεις το σώμα σου

Και ενώ δεν υπάρχει «μαγικός αριθμός», σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γυναίκες μπορούν να έχουν έως και πέντε οργασμούς ανά σεξουαλική επαφή. Ορισμένες έρευνες δε, εκτιμούν ότι το 8 έως το 15% των γυναικών, έχουν βιώσει πολλαπλούς οργασμούς.

Τι γίνεται όμως με τους άντρες; Μπορεί επίσης να είναι σε θέση να κορυφωθούν έως και πέντε φορές ανά σεξουαλική επαφή.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει εκσπερμάτιση. Ο οργασμός και η εκσπερμάτιση είναι δύο ξεχωριστές διαδικασίες. Όταν ένας άντρας, βιώνει οργασμό χωρίς να εκσπερματώνει (ξηρός οργασμός) απολαμβάνει επίσης σεξουαλική ευχαρίστηση. Για να είμαστε δίκαιοι, ωστόσο, αυτό δεν απαντάται συχνά. Σχετική μελέτη, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «λίγοι άνδρες είναι πολυοργασμικοί».

 

 

 

Πού μπαίνει στην εικόνα η ανθεκτική περίοδος;

Μια ανθεκτική περίοδος είναι ο χρόνος μετά από έναν οργασμό, όταν το σώμα μας ανακάμπτει. Στην περίπτωση των πολλαπλών οργασμών, είναι ο χρόνος αναμονής μεταξύ δύο οργασμών όταν η στύση, οι οργασμοί και άλλες σεξουαλικές αντιδράσεις, αναστέλλονται.

Μερικές γυναίκες, βιώνουν πολλαπλούς οργασμούς ως συνεχείς κυλιόμενους οργασμούς, έναντι διαφορετικών μεμονωμένων οργασμών που είναι ξεχωριστοί ο ένας από τον άλλον. Στην πραγματικότητα για τις γυναίκες, δεν υπάρχει περίοδος ανθεκτικότητας.

Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται ένα διάλειμμα. Το πόσο διαρκεί αυτό, εξαρτάται από πράγματα όπως:

  • η γενική υγεία
  • η λίμπιντο
  • η διατροφή
  • η ηλικία

Η ανθεκτική περίοδος μπορεί να διαρκέσει οπουδήποτε από λίγα λεπτά έως μερικές ημέρες.

Πολλαπλοί οργασμοί και πώς να τους πετύχεις

Χαλάρωσε

Οι οργασμοί απαιτούν ενέργεια, οπότε αν είσαι εξαντλημένη ή αγχωμένη, είναι απίθανο να έχεις την ενέργεια για να φτάσεις στον οργασμό. Πόσο μάλλον να απολαύσεις πολλαπλούς οργασμούς. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η πρακτική θα βελτιώσει τη σεξουαλική σου ζωή περισσότερο από οποιαδήποτε τεχνική, στάση ή σεξουαλική κίνηση.

Να ξέρεις τον πραγματικό σου στόχο

Το να βιώσεις πολλαπλούς οργασμούς δεν είναι κάτι που πρέπει να «καταφέρεις». Είναι κάτι που εξερευνήσεις ως τρόπο να αυξήσεις την ευχαρίστησή σου (ή του συντρόφου σου). ΟΚ;

Βάλε όρια

Οι πιθανότητες είναι ότι αν εξερευνάς το κεφάλαιο πολυοργασμικότητα, θα δοκιμάσεις πράγματα που δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ πριν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλή ιδέα να μιλήσουμε έγκαιρα για τους τύπους αφής, τα μέρη του σώματος και τις στάσεις, που είναι εντάξει ή εκτός ορίων. Μπορείς ακόμη και να δημιουργήσεις μαζί με τον σύντροφό σου μια λίστα ναι/όχι/ίσως, στην οποία μπορείτε να μιλήσετε ανοιχτά για το τι θέλετε, τι όχι και τι ίσως θέλετε να δοκιμάσετε μαζί.

Μάθε για το πυελικό σου έδαφος

Οι μύες του πυελικού εδάφους παίζουν μεγάλο ρόλο στους οργασμούς. Στην πραγματικότητα, ο οργασμός είναι βασικά μια σειρά γρήγορων και κυματιστών μυϊκών συσπάσεων των ηβοκοκκυγικών μυών. Γι΄ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εκπαιδεύσεις τους μύες του πυελικού σου εδάφους. Μερικές γυναίκες διαπιστώνουν ότι η συμπίεση αυτών των μυών, παρατείνει τον οργασμό και μπορεί να δημιουργήσει μια δεύτερη ή τρίτη κορύφωση.

«Θα ήθελα να σε χορτάσω, όλο χάδια και φιλιά»

Η σημασία της σεξουαλικής επικοινωνίας, είναι σημείο κλειδί και σε σχέση με τους πολλαπλούς οργασμούς. Και όταν μιλάμε για επικοινωνία, μιλάμε τόσο για σωματική, για λεκτική και μη επικοινωνία. Χάδια, φιλιά, ερωτόλογα, βλέμματα. Ό,τι γενικά μπορεί να ανεβάζει τη λίμπιντό σου (ή του συντρόφου σου), πρέπει να είναι στο μενού.

Δοκίμασε κάτι καινούργιο

Διαφορετικοί νευρικοί οδοί, μπορούν να παράγουν διαφορετικούς «τύπους» οργασμών. Επομένως η αφύπνιση πολλαπλών ερωτικών ζωνών, μπορεί να αυξήσει τις δυνατότητές σου για πολλαπλούς οργασμούς.

Έλεγξε την αναπνοή σου

Όταν τα επίπεδα διέγερσής κορυφώνονται και αισθάνεσαι ότι αρχίζεις να παίρνεις γρήγορες ανάσες, προσπάθησε να καταπολεμήσεις αυτή τη φυσική τάση. Αντίθετα, συνέχισε να αναπνέεις αργά, εισπνέοντας από τη μύτη και εκπνέοντας από το στόμα, για να ενισχύσεις την αίσθηση. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να αναπνέεις συγχρονισμένα με τον σύντροφό σου.

Πες ναι σε sex toys

Τα σεξουαλικά παιχνίδια μπορούν επίσης να είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να ενισχύσεις την αίσθηση.

Κι αν δεν συμβεί τίποτα;

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Το θέμα δεν είναι να συγκεντρώνεις όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς (aka οργασμούς). Το θέμα είναι η απόλαυση. Ο πειραματισμός με νέες τεχνικές και προσεγγίσεις μπορεί να είναι διασκεδαστικός, αλλά μην κολλάς, μετρώντας οργασμούς