ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ποιοι άνθρωποι είναι «κλέφτες ονείρων» και πώς πρέπει να τους αντιμετωπίζεις

Unspash

Χρειάζεται προσοχή σε σχέση με όσα θέλουμε να πετύχουμε, καθώς υπάρχουν ανάμεσά μας «κλέφτες ονείρων» υπεράνω υποψίας. Είναι οι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν μάθει να ονειρεύονται και έχουν επαναπαυτεί σε αυτό.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC Βραβευμένη παγκόσμια bestseller συγγραφέας των βιβλίων «Αγάπη Τώρα», «Ευ Ζην Τώρα», «Ξαφνικά Τώρα», Director της GlobalAcademyofCoaching.

Είναι οι άνθρωποι που θα σου πουν «Πρόσεχε, δεν θα έχεις να φας» ή «Θα σε παρατήσει η γυναίκα σου» ή «Τα παιδιά σου δε θα σε αγαπούν αν ξεκινήσεις επιχειρηματικές δραστηριότητες με μεγάλο ρίσκο».

Το μόνο που κάνουν είναι να ξεφορτώνουν τις δικές τους ανησυχίες και τον δικό τους φόβο σε εσένα. Με αυτούς τους ανθρώπους, πάρα πολύ όμορφα, μπορείς να πηγαίνεις για έναν καφέ και να συζητάς μαζί τους για εντελώς διαφορετικά πράγματα – εκτός από τα όνειρά σου.

Δεν είναι όλα για όλους. Υπάρχουν κάποιοι φίλοι για να περνάμε καλά και να βγαίνουμε τα βράδια και να γελάμε και κάποιοι φίλοι για να μοιραζόμαστε τα όνειρά μας. Πολλή προσοχή, λοιπόν, στους ανθρώπους που δεν έχουν μάθει πώς να ξεπερνούν τους φόβους τους και τους ξερνούν όλους πάνω μας.

Δυστυχώς, όμως, αυτό σημαίνει ότι πρώτοι εμείς το έχουμε επιτρέψει. Εμείς έχουμε δώσει αυτό το δικαίωμα. Οπότε, μην δίνεις το δικαίωμα. Δεν συζητάμε ποτέ με τους κλέφτες ονείρων τα όνειρά μας.

Μοιράσου τα όνειρά σου

Και τώρα θα σου πω κάτι εντελώς αντίθετο. Όταν μοιράζεσαι και διακοινωνείς το όραμά σου (με τους καλά επιλεγμένους, όμως, ανθρώπους), τότε βάζεις τις προϋποθέσεις ώστε να γίνει πράξη πιο εύκολα. Όσο περισσότερο, λοιπόν, μοιράζεσαι τον στόχο σου, όσο περισσότερο τον διακοινωνείς στους άλλους, τόσο πιο εύκολα θα τον προσεγγίσεις.

Με αυτό τον τρόπο, τον βλέπεις πιο έντονα, τον ζεις και προσθέτεις λεπτομέρειες στο όραμά σου.  Αυτό σημαίνει πως η ενέργειά σου αρχίζει να γίνεται ένα με αυτό το όραμα. Eφόσον μπορέσεις και βρεις τη χρυσή τομή ανάμεσα στο επικοινωνώ το όραμά μου αλλά επιλέγω σε ποιους και πώς, τότε θα κάνεις τη δέσμευσή σου να το υλοποιήσεις ακόμα πιο δυνατή.

 

Σε περιμένουμε στις δωρεάν life coaching συνεδρίες, που πραγματοποιούμε, για να μη βάλεις στιγμή σε παύση τα όνειρά σου!

Πάρε την ημερήσια δόση έμπνευσης που χρειάζεσαι! Γίνε και εσύ μέλος της κοινότητάς μας σε Facebook: jill and nikolas life coaching και Instagram: jillandnikolas. Αν πάλι ενδιαφέρεσαι να γίνεις Life coach ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Instagram.