ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί το είδωλό μας στον καθρέφτη δεν λέει πάντα αλήθεια;

Unsplash

Πόσες φορές έμεινες πίσω επειδή η αντανάκλασή σου στον καθρέφτη θόλωσε την κρίση σου για την πραγματική αξία που φέρνεις στον κόσμο; Συχνά ξεχνάμε πόσο μοναδικοί είμαστε και εξαρτόμαστε από τη φυσική μας εμφάνιση μόνο και μόνο για να αισθανόμαστε αποδεκτοί και αγαπητοί από άλλους. Αυτή η παρανόηση οδηγεί σε μια άδικη και καταστροφική εικόνα του εαυτού μας.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC Βραβευμένη παγκόσμια bestseller συγγραφέας των βιβλίων «Αγάπη Τώρα», «Ευ Ζην Τώρα», «Ξαφνικά Τώρα», Director της GlobalAcademyofCoaching.

Η εμφάνιση δεν πρέπει να συνδέεται με την αυτονομία μας. Κανένα παραπανίσιο κιλό ή καμία αναπηρία οποιουδήποτε είδους δεν πρέπει να εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πόσο αξίζουμε.

Πολλοί διακεκριμένοι και επιτυχημένοι άνθρωποι κατάφεραν να τελειοποιήσουν τις ατέλειές τους, κάνοντάς τις πλεονεκτήματα και βάζοντάς τις να δουλέψουν υπέρ τους.

Και όχι, δεν συμβαίνουν αυτά μόνο στο Χόλιγουντ. Υπάρχουν τέλεια παραδείγματα και στην καθημερινή ζωή. Επομένως, θα ήταν καλή ιδέα να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τα ελαττώματά μας ως δικαιολογία για να μην προσπαθούμε.

Αυτές οι μικρές ατέλειες που όλοι αγαπάμε να μισούμε είναι κρυφές ευλογίες. Εξαιτίας αυτών μπορούμε να αγκαλιάσουμε τη μοναδικότητά μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι φέρουμε μια ευθύνη που πέφτει μόνο στους δικούς μας ώμους και κανένας δεν μπορεί να τη φέρει εις πέρας παρά μόνο εμείς. Ακόμα κι αν έχει τα ίδια προσόντα, την ίδια εμπειρία, ακόμα κι αν είμαστε δίδυμοι.

Το να είσαι σημαντικά διαφορετικός είναι δώρο, ανάλογα με τον τρόπο που επιλέγεις να χειριστείς τη μοναδικότητά σου.

Χαμογελάστε εγκάρδια κάθε μέρα και κοιτάξτε τον καθρέφτη σας με τολμηρή αυτοπεποίθηση. Μιλήστε ήρεμα στο Εγώ σας και μιλήστε του με τόλμη για το πόσο εξαιρετικοί είστε. Επικεντρωθείτε στο άτομο που είστε και στις αμέτρητες προοπτικές του, αντί να αισθάνεστε λύπη για το άτομο που δεν είστε.

 

Αυτό είναι το Masterclassπου θα σου δείξει πώς και πόσο λειτουργεί το lifecoachingστη ζωή σου! Περισσότερα εδώ: https://www.jillandnikolas.com/masterclass.html

Αυτή την κρίσιμη στιγμή, τώρα που χρειάζεσαι όσο ποτέ, υπεύθυνη υποστήριξη για να μη λυγίσεις, σε περιμένουμε στις δωρεάν life coaching συνεδρίες,που πραγματοποιούμε, για να μην βάλεις στιγμή σε παύση τα όνειρά σου!

Πάρε την ημερήσια δόση έμπνευσης που χρειάζεσαι! Γίνε και εσύ μέλος της κοινότητάς μας σε Facebook: jill and nikolas life coaching και Instagram: jillandnikolas. Αν πάλι ενδιαφέρεσαι να γίνεις Life coach ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Instagram.