ΥΓΕΙΑ

Παίζει ρόλο το τι τρως στη γεύση που έχει η ευαίσθητη περιοχή σου;

Pexels

Σίγουρα έχεις ξαναδιαβάσει/ακούσει πως ό,τι τρως μπορεί να επηρεάσει και να αλλάξει όχι μόνο το πώς μυρίζει, αλλά και τη γεύση που έχει η ευαίσθητη περιοχή σου. Έχει όμως καμια βάση τελικά ότι αν φας ανανά θα έχεις «φρουτένια» γεύση;

Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ακόμα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βασιστούμε στην εμπειρία – από εκεί, άλλωστε ξεκινούν και τα επιστημονικά πειράματα. Από την παρατήρηση. Τι μπορεί να κάνει τελικά την ευαίσθητη περιοχή να έχει καλύτερη ή χειρότερη γεύση; Πρέπει να προσαρμόσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες και σύμφωνα με αυτό;

Υπάρχουν, λοιπόν, πολλές γυναίκες που έχουν παρατηρήσει πως το να τρως γλυκά φρούτα, λαχανικά και βότανα, μπορεί να μετριάσει τη γεύση των κολπικών εκκρίσεων και να αυξήσει τη ζαχαρούχα γεύση τους, ενώ το κάπνισμα, η καφεΐνη και τα συντηρητικά μπορούν να οδηγήσουν σε πιο πικρή γεύση στην ευαίσθητη περιοχή.

Τα φάρμακα και οι αντιβιώσεις επίσης, επηρεάζουν την κολπική χλωρίδα και μπορεί να προκαλέσουν κάπως δυσάρεστες αλλαγές στη γεύση της.

Επίσης έχει παρατηρηθεί πως οι αλλαγές σημειώνονται περίπου μια μέρα μετά την κατανάλωση ενός συγκεκριμένου φαγητού και συνήθως διαρκούν το πολύ μέχρι δυο μέρες.

Ποιες είναι οι «καλύτερες» τροφές για μια γευστικότερη ευαίσθητη περιοχή

Μπορεί λοιπόν η επιστήμη να μην έχει κάτι να πει πάνω στο θέμα, αλλά εφόσον τόσες και τόσες γυναίκες το επιβεβαιώνουν, ίσως αν προσθέσεις λίγο λάδι καρύδας, λιπαρά οξέα (πχ. καρύδια), δημητριακά ολικής άλεσης, σκόρδο και προβιοτικά στη διατροφή σου και μειώσεις τη ζάχαρη και το αλκοόλ, να δεις (και ο/η σύντροφός σου δηλαδή) κάποια διαφορά στη γεύση που έχει η εν λόγω περιοχή. Δε χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις.