ΣΧΕΣΕΙΣ

Οργασμός: 5 απρόσμενα οφέλη που δεν ήξερες ότι χαρίζει

Pexels

Το σεξ και ο οργασμός δεν προσφέρουν μόνο σωματική ευχαρίστηση. Στην πραγματικότητα η σεξουαλική απόλαυση είναι συνδεδεμένη με πολλαπλά οφέλη για τη γενική υγεία και ευεξία μας. Από την τόνωση της διάθεσης, μέχρι οφέλη ομορφιάς, ο οργασμός τα καλύπτει όλα.

Ο οργασμός μπορεί να οριστεί ως ένα αίσθημα τεράστιας ευχαρίστησης και ενθουσιασμού. Είναι ένα είδος ακούσιας δράσης που ελέγχεται από το νευρικό σύστημα. Απελευθερώνει μια συσσωρευμένη ερωτική ένταση, την οποία αντικαθιστά ένα αίσθημα χαλάρωσης. Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις μερικά από τα λιγότερο γνωστά οφέλη που προσφέρουν οι οργασμοί.

Ο οργασμός λειτουργεί σαν φυσικό αναλγητικό

Κάτι που μπορεί να μην ήξερες. Ο οργασμός βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο, ακόμα και από κράμπες κατά τη διάρκεια της περιόδου. Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει καθόλου τυχαία, καθώς κατά τη διάρκεια της κλιμάκωσης απελευθερώνεται ένα κοκτέιλ ορμονών όπως ενδορφίνες και κορτικοστεροειδή.

Ενισχύει το αίσθημα αγάπης

Οργασμός: 5 απρόσμενα οφέλη που σου χαρίζει Pexels

Οι οργασμοί μπορούν επίσης  βοηθήσουν να νιώσεις ακόμα πιο κοντά στον/την σύντροφό σου, βοηθώντας να δημιουργηθεί ένας ακόμα πιο ισχυρός συναισθηματικός δεσμός. Επιπλέον, αυξάνουν την απελευθέρωση ωκυτοκίνης, της ορμόνης που ενισχύει το αίσθημα του δεσμού και της αγάπης. Και για να αναφέρουμε και το προφανές, η διατήρηση μιας καλής σεξουαλικής ζωής σε βοηθά να διατηρήσεις έναν υγιή δεσμό με τον/την σύντροφό σου.

Μειώνει το άγχος και κρατά το μυαλό σε εγρήγορση

Λόγω της απελευθέρωσης ωκυτοκίνης (της ορμόνης που αυξάνει το αίσθημα ευχαρίστησης) και της μείωσης της κορτιζόλης (της ορμόνης που αυξάνει το άγχος), είναι πιθανό να βιώσετε λιγότερο άγχος και περισσότερη ευτυχία. Οι οργασμοί χαρίζουν επίσης οφέλη στην επιδερμίδα. Γεγονός που μπορεί να χαρίσει περισσότερα χαμόγελα.

Επιπλέον, επιστήμονες επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι η καλή κυκλοφορία του αίματος, που ενισχύεται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής κλιμάκωσης, κρατά τον εγκέφαλο υγιή.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο οργασμός μπορεί να βελτιώσει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου. Όσο πιο τακτικά δε συμβαίνουν, τόσο περισσότερο ενισχύονται τα αντισωμάτα του σώματος.

Οργασμός για όνειρα γλυκά

Μετά από κάθε οργασμό, μια σειρά από ορμόνες που εκκρίνονται (προλακτίνη, ωκυτοκίνη και βαζοπρεσίνη) ενισχύουν την ποιότητα του ύπνου. Αυτός είναι ο λόγος που νιώθεις αρκετά πιο χαλαρά μετά από έναν οργασμό.