ΥΓΕΙΑ

3 λόγοι που τρέμουν τα χέρια σου

Pexels

Δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε σένα, αλλά μια στο τόσο έχω παρατηρήσει ότι τα χέρια μου τρέμουν, ανεξάρτητα από το αν κρατάω κάτι βαρύ, αν έχω άδειες χούφτες ή αν προσπαθώ να βάλω το κλειδί στην πόρτα του σπιτιού μου.

Καμιά φορά συμβαίνει το πρωί, όταν τσατάρω ή όταν πίνω καφέ. Γενικά δεν έχω παρατηρήσει αν με ενοχλεί κάτι συγκεκριμένο, αλλά ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη που το παθαίνει. Το να τρέμουν τα χέρια, είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος κινητικής διαταραχής, σύμφωνα με μια μελέτη του 2011 από το American Family Physician.

Οι λόγοι που κάνουν τα άκρα μας να τρέμουν μπορεί να είναι πολλοί και διαφορετικοί. Σε οποιαδήποτε περίπτωση αν το παθαίνεις σε υπερβολικό βαθμό, καλύτερα να δεις κάποιον γιατρό.

Έχεις άγχος και τρέμουν τα χέρια σου

Κάθε άνθρωπος έχει μια ήπια, βασική και σχεδόν αόρατη αίσθηση τρέμουλου η οποία προκύπτει από τον καρδιακό ρυθμό, τη ροή του αίματος και άλλες διαδικασίες που συμβαίνουν στο σώμα σου. Αυτό το τρέμουλο είναι φυσιολογικό. Γίνεται όμως πιο έντονο σε περιόδους που έχεις πολύ άγχος ή πιέζεσαι περισσότερο απ’ το κανονικό. Δοκίμασε να κάνεις διαλογισμό, yoga ή να χαλαρώσεις με όποιον τρόπο σε βολεύει.

Έχεις πιεί πολλή καφεΐνη

Σαν το στρες, έτσι και η καφεΐνη, μπορεί να αυξήσει το φυσιολογικό σου τρέμουλο σε κάτι πιο έντονο. Αν παρατηρήσεις ότι τα χέρια σου τρέμουν μετά τον καφέ ή κάποια άλλη πηγή καφεΐνης, τότε πρέπει να τη μειώσεις.

Είσαι κουρασμένη

Είτε είσαι κουρασμένη επειδή σου λείπει ύπνος, είτε επειδή έκανες έντονη γυμναστική, η εξάντληση και το τρέμουλο είναι άμεσα συνδεδεμένα. Βελτίωσε τη διατροφή σου, κοιμήσου περισσότερο και καλύτερα και θα δεις αμέσως βελτίωση.