ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 5 καλύτερες στάσεις στο σεξ για τις γυναίκες. Oh yes!

iStock

Η απόλαυση στο σεξ μπορεί να είναι υποκειμενική, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες στάσεις που μπορούν να σου εγγυηθούν το σεξ των ονείρων σου.

Συγκεκριμένες στάσεις του σεξ που προτείνουν σεξοθεραπευτές, επιτρέπουν δηλαδή την άμεση ή έμμεση διέγερση βασικών ερωτογενών ζωνών, όπως τη κλειτορίδα ή το σημείο G. Η ενίσχυση της γυναικείας ευχαρίστησης είναι ιδιαίτερα σημαντική υπόθεση, αν σκεφτεί κανείς το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στον γυναικείο και τον αντρικό οργασμό.

Αναλυτικότερα, έρευνα έχει δείξει ότι «περίπου το 95% των ανδρών αναφέρουν ότι σχεδόν πάντα έχουν οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ αντίστοιχα το ποσοστό των γυναικών που ισχυρίζονται το ίδιο είναι περίπου το 65%», εξηγεί σεξολόγος. Αυτή η δυναμική μπορεί να κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται άσχημα για τον εαυτό τους, να δημιουργεί αισθήματα δυσαρέσκειας σε μια σχέση και να συμβάλλει στη μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας συνολικά. Ωστόσο, μια προσπάθεια να δοκιμάσεις στάσεις σεξ, για μεγαλύτερη ευχαρίστηση για σένα (χωρίς να αφήνεις εκτός τον σύντροφό σου), μπορεί να αλλάξει τα πράγματα και να απογειώσει συνολικά την ερωτική σου ζωή. 

Οι 5 καλύτερες στάσεις σεξ για τη μέγιστη ευχαρίστηση για τις γυναίκες Pexels

Οι 5 καλύτερες στάσεις σεξ για τη μέγιστη ευχαρίστηση για τις γυναίκες

Ιεραποστολικό με μαξιλάρι

Αν έχεις βαρεθεί τη συγκεκριμένη στάση σεξ, ήρθε η ώρα να την αναβαθμίσεις με ένα μαξιλάρι. Η πρόσθετη υποστήριξη και ανύψωση μπορεί να εντείνει τις αισθήσεις, αφού επιτρέπει στην ουσία βαθύτερη διείσδυση και αυξημένη διέγερση της κλειτορίδας. Για τη συγκεκριμένη στάση τοποθετείς ένα μαξιλάρι κάτω από τους γοφούς σου, για να τους ανασηκώσεις ελαφρώς. Ο άλλος παρτενέρ ανεβαίνει από πάνω και προχωρά στην πράξη.

Το άνθος του λωτού

Η στάση του λωτού επιτρέπει την οπτική επαφή, τη βαθιά διείσδυση και την ευκαιρία στη γυναίκα να ελέγξει τον ρυθμό. Η στενή σωματική επαφή και η διέγερση της κλειτορίδας μπορούν να ενισχύσουν την ευχαρίστηση. Αυτό γίνεται όταν ο σύντροφος κάθεται οκλαδόν, ενώ εσύ κάθεσαι πάνω του, αγκαλιάζοντας τον όχι μόνο με τα χέρια, αλλά και τα πόδια σου.

«Πεταλούδα»

Μοιάζει πολύ με το ιεραποστολικό, μόνο που εδώ γίνεται αλλαγή γωνίας. Αυτό είναι που κάνει και τη στάση πετυχημένη. Με αυτόν τον τρόπο, υπάρχει βαθύτερη διείσδυση και ασκείται μεγαλύτερη πίεση. Ξαπλώνεις ανάσκελα στην άκρη του κρεβατιού και ο παρτενέρ σου στέκεται όρθιος και σηκώνει τα πόδια σου, βάζοντάς τα στους ώμους του.

Καουμπόισσα

Η στάση της καουμπόισσας βοηθά στη τριβή της κλειτορίδας, η οποία είναι συχνά κλειδί για τον γυναικείο οργασμό. Σε αυτή τη στάση σεξ μπορεί να ελέγξεις τον ρυθμό και να «πάρεις τον έλεγχο». Ο σύντροφος είναι ξαπλωμένος ανάσκελα με τα πόδια τεντωμένα και εσύ κάθεσαι από πάνω του, σαν «καουμπόισσα» πρόσωπο με πρόσωπο. Στη συνέχεια, ο σύντροφος μπορεί να προχωρήσει στην σεξουαλική πράξη.

Κουτάλι

Η «στάση κουτάλι» δεν είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στο σεξ. Ίσα – ίσα που θεωρείται από τις ευκολότερες στάσεις και ιδανική όταν δεν έχεις ιδιαίτερη όρεξη να κάνεις πολλά. Εσύ ξαπλώνεις στο ένα πλευρό και ο σύντροφός σου παίρνει θέση παράλληλα με το σώμα σου από πίσω, έχοντας το στήθος του αρκετά κοντά στην πλάτη σου. Η γυναίκα μπορεί να ελέγξει την πίεση και τη γωνία διείσδυσης ανάλογα με το πώς τοποθετεί τα πόδια της.