ΥΓΕΙΑ

Οι 3 απλοί κανόνες για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου (τώρα που χρειάζεται περισσότερο)

Unsplash

Οι λέξεις «ενδυνάμωση ανοσοποιητικού» είναι κάτι που ακούμε πολύ συχνά, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο. Τι ακριβώς σημαίνει και πώς μπορούμε να το πετύχουμε;

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε συμπτώματα κρυολογήματος και γρίπης όπως βήχα, πυρετό, αδυναμία. Επιβάλλεται μία επίσκεψη στον γιατρό μας. Το ανοσοποιητικό και η ενδυνάμωσή του σε αυτή την περίπτωση παίζει προληπτικό ρόλο ώστε να θωρακίσουμε τις άμυνες του οργανισμού μας.

Επιπλέον ένα καλό ανοσοποιητικό, δίνει και καλύτερη μάχη σε οποιαδήποτε κατάσταση και να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε. Μερικά απλά βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε στην καθημερινότητα μας είναι:

Νερό

Σίγουρα έχεις βαρεθεί να το ακούς, όμως η καλή ενυδάτωση των κυττάρων μας συμβάλλει στην απορρόφηση των μικρο και μακροθρεπτικων συστατικών, στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου, στην ενέργεια και την διάθεση μας. Γι αυτό μην περιμένεις να διψάσεις για να πιεις νερό. Άλλωστε κυκλοφορούν τόσο όμορφα και πρακτικά μπουκαλάκια για να έχεις πάντα δίπλα σου και να σου τραβάνε την προσοχή.

Ποικιλία στη διατροφή

Ποικιλία στη διατροφή σημαίνει χρώματα, γεύσεις, διαφορετικές υφές και αμέτρητοι συνδυασμοί. Για αυτό και η ισορροπημένη διατροφή δεν είναι ποτέ βαρετή. Μερικά φρούτα και λαχανικά του Νοεμβρίου είναι: μήλο, αχλάδι, μανταρίνι, πορτοκάλι, αγκινάρα, κουνουπίδι, φασολάκια, σπανάκι, μελιτζάνα. Δοκίμασε να φτιάχνεις μία καινούρια συνταγή με υλικά εποχής μία φορά την εβδομάδα.

Άσκηση (για να θωρακίσεις το ανοσοποιητικό)

Ελαφριά, μέτριας ή υψηλής έντασης άσκηση, δεν έχει σημασία. Σίγουρα υπάρχει κάτι που ταιριάζει στον καθένα μας περισσότερο. Εμπιστεύσου έναν γυμναστή αν είσαι αρχάριος, βρες ένα κανάλι γυμναστικής στο Ίντερνετ που σε εμπνέει ή απλά ξεκίνα να περπατάς. Χρησιμοποίησε το αυτοκίνητο μόνο σε μεγάλες αποστάσεις, επίλεξε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ. Ξεκίνα με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου που όμως θα σε εκπλήξουν μέχρι το τέλος του μήνα. Δες τις σαν δώρο στο ανοσοποιητικό σου.