ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 10 πιο κοινοί λόγοι που τα ζευγάρια χωρίζουν

Pexels

Οι σχέσεις περνούν από πολλά στάδια, καθώς αναπτύσσονται και ωριμάζουν. Πολλές φορές, ωστόσο, τα ζευγάρια χωρίζουν. Ποιοι είναι όμως οι κύριοι λόγοι που κρύβονται πίσω από κάθε χωρισμό;

Γιατί χωρίζουν τα ζευγάρια;

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι το 70% των ζευγαριών, χωρίζουν πλέον μέσα στον πρώτο χρόνο της σχέσης. Είναι αυτή η νέα μέση διάρκεια μιας σχέσης; Γιατί είναι τόσο δύσκολες οι σχέσεις; Χωρίζουν ποτέ ζευγάρια χωρίς λόγο; Παρακάτω θα βρεις ποιοι είναι οι 10 κύριοι λόγοι που τα ζευγάρια χωρίζουν ή/και παίρνουν διαζύγιο.

λόγοι που τα ζευγάρια χωρίζουν Pexels

1. Κακές συμπεριφορές

Ίσως κάποτε να πίστευες ότι τα «κακά παιδιά» ήταν cool. Αλλά ως ενήλικες, ειδικά αν έχεις οικογένεια, αυτές οι παλιές, κακές συμπεριφορές, όποιες κι αν είναι, πρέπει να σταματήσουν. Μην διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια ή υποστήριξη, αν νιώθεις ότι δεν μπορείς μόνη σου να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε κακή συμπεριφορά, δική σου ή του/της συντρόφου σου.

2. Απιστία

Η απιστία πετάει στα σκουπίδια τους πιο ιερούς όρκους ενός παντρεμένου ζευγαριού. Αν δεν είστε παντρεμένοι, πιθανότατα πληγώνει τον/την σύντροφο και προδίδει την εμπιστοσύνη του/της.

3. Ετεροκατευθυνόμενος θυμός

Πόσες φορές έχεις περάσει μια άθλια μέρα στη δουλειά και έχεις γυρίσει σπίτι με κακή διάθεση; Μάντεψε: Αυτό δεν είναι δίκαιο και θα βλάψει τη σχέση σου. Το να κουβαλάς συνέχεια αρνητική ενέργεια μέσα σου, μπορεί μόνο κακό να κάνει.

4. Έλλειψη ψυχολογικής υποστήριξης

Εάν δεν μπορείς να υποστηρίξεις τον άνθρωπο που αγαπάς, όταν είναι πεσμένος ή αγχωμένος λόγω κάποιου γεγονότος της ζωής, δηλώνεις ουσιαστικά ότι δεν αξίζει τον χρόνο και την ενέργειά σου. Πράγμα που με τη σειρά του, ακυρώνει τη σχέση σας.

5. Τοξικό περιβάλλον

Εάν έχεις φίλους που ο σύντροφός σου δεν αντέχει, υπάρχουν δύο περιπτώσεις: Είτε υπάρχει ένα θέμα ελέγχου, είτε αυτά τα άτομα είναι τοξικά και δεν πρέπει να βρίσκονται στη ζωή σου. Εάν πρόκειται για ζήτημα ελέγχου, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν σύμβουλο μαζί. Εάν οι «φίλοι», έχουν κακές συμπεριφορές ή δεν σέβονται τον/τη σύντροφό σου, πρέπει να επαναξιολογήσεις τη σχέση που έχετε.

6. Έλλειψη στοργής και προσοχής

Όταν δεν δείχνεις στοργή στον άνθρωπο που αγαπάς, θα έρθει η στιγμή που θα σταματήσει να την αναζητά. Όταν κάποιος σε απορρίπτει συνέχεια, ντρέπεσαι να ζητάς οτιδήποτε. Και δεν μιλάμε μόνο για σεξ. Αλλά για την προσοχή που δείχνει μια αγκαλιά ή ένα απλό πράγμα, όπως το να κρατάς το χέρι του.

7. Ψέματα

Αν υπάρχει κάτι το οποίο σε κάνει να νιώθεις άσχημα ή πρέπει να παραδεχτείς ότι έκανες κάτι που το άλλο σου μισό δεν εγκρίνει, αν πεις ψέματα, τα πράγματα θα γίνουν μόνο χειρότερα. Τα συσσωρευμένα ψέματα, μας κάνουν πάντα να χάνουμε την εμπιστοσύνη μας στον άλλο και γκρεμίζουν κάθε σχέση.

8. Οικονομικά προβλήματα

Τα οικονομικά ζητήματα ευθύνονται για περισσότερο από το 30% όλων των διαζυγίων. Το γεγονός και μόνο ότι η «οικονομική απιστία» έχει γίνει συνθηματική φράση, δείχνει πόσο διάχυτο πρόβλημα είναι.

9. Kοινοί λόγοι που τα ζευγάρια χωρίζουν: Παραίτηση

Τα ζευγάρια που κάνουν τη σκληρή δουλειά και αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις, αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου. Η παραίτηση δεν είναι το ίδιο με την υποχώρηση, η οποία είναι μια πιθανή επιλογή σε μια σύγκρουση. Οι σχέσεις έχουν πάντα να κάνουν με μικρότερους ή μεγαλύτερους συμβιβασμούς.

10. Έλλειψη επικοινωνίας

Σε μια σχέση, η σιωπή δεν είναι ποτέ χρυσός. Όσο περισσότερο μιλάς, τόσο καλύτερα θα νιώθεις. Η επικοινωνία είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε μια σχέση. Αν δεν έχεις καλή επικοινωνία, δεν μπορείς να έχεις καλή σχέση, τόσο απλά. Χρησιμοποίησε τα λόγια σου. Θα κερδίσεις πολύ περισσότερα απ’ ό, τι νομίζεις.