SEX

Ο βήχας και το σεξ δεν κρύβονται: Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι έκανες σεξ

Pexels

Τα σημάδια που αφήνει το σεξ στις γυναίκες, είναι πολλά περισσότερα από ένα παθιασμένο σημάδι στο σώμα της. Το σεξ και ο οργασμός, έχουν άμεσο αντίκτυπο στην εμφάνιση, τη διάθεση και την ψυχολογία των γυναικών. Ο βήχας και το σεξ άλλωστε, δεν κρύβονται.

Δεν έχει σημασία εάν την γνωρίζεις ή όχι. Υπάρχουν μερικά συγκεκριμένα σημάδια που μαρτυρούν αν μία γυναίκα έχει κάνει πρόσφατα σεξ.

Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι έκανες πρόσφατα σεξ

Walk this way

Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι έκανες πρόσφατα σεξ Pexels

Θα φανταζόσουν ποτέ ότι απλώς περπατώντας στο δρόμο, οι άνθρωποι μπορεί να καταλάβουν αν έχεις κάνει σεξ; Ο οργασμός μπορεί να προσθέσει αυτοπεποίθηση και ρυθμό στον τρόπο που μια γυναίκα περπατά. Στην πραγματικότητα την κάνει να περπατά πιο γρήγορα, με μεγαλύτερο διασκελισμό και μεγαλύτερη περιστροφή της λεκάνης. Σε μια ευρωπαϊκή μελέτη, εκπαιδευμένοι σεξολόγοι μπόρεσαν να ξεχωρίσουν, με ακρίβεια 81%, ποιες γυναίκες είχαν πρόσφατα οργασμό, απλώς βλέποντάς τες να περπατούν.

Λαμπερή επιδερμίδα

Υπάρχει ένας επιστημονικός λόγος για τον οποίο έχουμε κόκκινα μάγουλα μετά το σεξ. Η καλύτερη κυκλοφορία αίματος. Σύμφωνα με τους ειδικούς το σεξ κάνει καλό σε πάρα πολλά πράγματα και το δέρμα σου είναι σίγουρα ένα από αυτά. Κάνει το αίμα να ρέει κι έτσι χαρίζει μια πιο νεανική εμφάνιση. Αυτή η ανεξήγητη λάμψη στο πρόσωπό σου, είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα της αυξημένης ροής αίματος. Επίσης, το σεξ μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φλεγμονής στο σώμα – δηλαδή μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις την ακμή, τις ρυτίδες και ό,τι άλλο εμφανίσει η επιδερμίδα σου.

Το χαμόγελό σου

Ένα από τα πιο εύκολα σημάδια που μπορείς να «διαβάσεις» και να ανιχνεύσεις, πρόσφατη σεξουαλική δραστηριότητα. Αν μια γυναίκα χαμογελά δίχως λόγο κατά τη διάρκεια της μέρας, μπορείς να υποθέσεις πώς κάτι καλό συνέβη στην σεξουαλική  της ζωή. Σοβαρά, κανείς δεν είναι τόσο ευτυχισμένος, χωρίς κάποιου είδους happy end.

Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι έκανες πρόσφατα σεξ

Je m’en fous

Η αύξηση των ενδορφινών μετά τον οργασμό μπορεί να δώσει μια νέα οπτική, ακόμα και στα πιο ενοχλητικά πράγματα. Ο τύπος που κορνάρει από πίσω στο δρόμο. Τα ψώνια που δεν πρόλαβες να κάνεις από το σουπερμάρκετ. Τα παιδιά που τσακώνονται και κλαίνε χωρίς λόγο. Φαίνεται πως δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να ταράξει εύκολα μια γυναίκα που πρόσφατα έκανε σεξ.

Ακαταμάχητη γοητεία

Εάν μια γυναίκα απολαμβάνει συχνά σεξουαλικές επαφές, το σώμα της απελευθερώνει φερομόνες. Οι φερομόνες είναι χημικές ουσίες, αόρατες στο γυμνό μάτι, που εντοπίζονται στο δέρμα και τις τρίχες και διεγείρουν την ερωτική έλξη που νιώθουμε για τους άλλους. Τα δυο βασικότερα πράγματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του σεξ είναι η ένταση των μυών και η αύξηση της ροής του αίματος σε όλο σου το κορμί. Επομένως, ένα αναψοκοκκινισμένο πρόσωπο συνδυάζει καλύτερη υγεία, υψηλά επίπεδα οιστρογόνων και πιο έντονη ελκυστικότητα. Εάν μια γυναίκα φαίνεται πιο γοητευτική, τότε πιθανότατα απόλαυσε πρόσφατα σεξ.

Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι έκανες πρόσφατα σεξ

Μια άλλη ευτυχία

Σε περίπτωση που δεν το ήξερες ήδη, το σεξ τονώνει τη διάθεση. Σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, όσο μεγαλύτερη η σεξουαλική δραστηριότητα, τόσο πιο ευτυχισμένο κρίνεις τον εαυτό σου. Οι ερευνητές έδωσαν ερωτήματα σε περισσότερους από 15.000 ανθρώπους και διαπίστωσαν ότι όσοι έκαναν σεξ δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα, είχαν 55% περισσότερες πιθανότητες να πουν ότι ήταν πιο ευτυχισμένοι από εκείνους που περνούσαν μια περίοδο «ξηρασίας».

Καλύτερος ύπνος

Οι γυναίκες που έρχονται σε οργασμό έχουν αύξηση της ορμόνη προλακτίνης κατά 30%. Τι σημαίνει όμως αυτό; Η προλακτίνη είναι μια ορμόνη η οποία βοηθάει στη καλή ποιότητα του ύπνου ξεκουράζοντας τον οργανισμό μας. Οπότε αν καταλάβεις πως η γυναίκα που έχεις απέναντι σου ευχαριστήθηκε τον ύπνο της, τότε το πιο πιθανόν είναι να οφείλεται στην σεξουαλική της δραστηριότητα.