ΥΓΕΙΑ

Ο τρόπος για να απαλλαχθείς από το φούσκωμα είναι απλούστατος και μέσα στην καθημερινότητά σου

Όταν νιώθεις ένα επίμονο φούσκωμα στο στομάχι, αυτό συμβαίνει γιατί παγιδεύονται πολλά αέρια στον γαστροεντερικό σωλήνα. Η πρώτη σκέψη που κάνεις είναι να αφαιρέσεις από τη διατροφή σου όλες εκείνες τις τροφές που πυροδοτούν ή επιδεινώνουν την κατάσταση. Και πολύ καλά κάνεις.

Πριν φτάσεις όμως στο κομμάτι της διατροφής, υπάρχει κάτι πολύ απλό που ίσως δεν έχεις σκεφτεί να κάνεις.

Νερό ήπιες;

 

Σύμφωνα με το Δρ. Oz, όταν νιώθεις χάλια και πως η κοιλιά σου είναι στα πρόθυρα να σκάσει, ένα ποτήρι νερό μπορεί να διορθώσει την κατάσταση. «Το κλασικό αγαπημένο νεράκι επαναφέρει την ισορροπία του αλατιού στο σώμα και τη φυσιολογική λειτουργία πεπτικού σωλήνα».

Δες κι αυτό: 4 μέτρα πρόληψης για να μην πάθεις αφυδάτωση, σύμφωνα με το γιατρό

Ο λόγος που νιώθεις φούσκωμα είναι ότι γίνεται κατακράτηση υγρών εξαιτίας του αλατιού. Για να αποφύγεις τους κινδύνους του πρηξίματος, είναι σημαντικό να παραμένεις ενυδατωμένη. 8 ποτήρια την ημέρα βοηθούν το σώμα να ξεφορτωθεί όλες τις επιβλαβείς τοξίνες.

Κι αν επιμείνει το φούσκωμα;

Όταν πίνεις νερό και παραμένεις πρησμένη, περνάς στο επόμενο βήμα που αφορά στη διατροφή σου. Μπορεί να έχεις κάποια ευαισθησία που χρειάζεται προσοχή. Το 1/3 των ασθενών έχει παρουσιάσει φούσκωμα, διάρροια ή εμετούς αφότου έχει φάει ψωμί. Μπορείς να το βγάλεις από τη διατροφή σου για περίπου 4 εβδομάδες και σταδιακά να το επαναφέρεις ώστε να δεις αν εμφανίζονται ξανά τα ίδια συμπτώματα.