ΥΓΕΙΑ

Ο σωστός τρόπος να κάθεσαι στη λεκάνη, αν θες υγιή ουροδόχο κύστη

Unsplash

Η σωστή στάση στη λεκάνη δεν είναι τελικά απαραίτητη μόνο για τη σωστή κίνηση του εντέρου. Όλα δείχνουν ότι επηρεάζει και την ουροδόχο κύστη.

«Ο σωστός τρόπος να κάθεσαι στη λεκάνη ενισχύει την καλή υγεία της κύστης σου και επιτρέπει την καλύτερη ροή των ούρων σου» εξηγεί η ειδικός πυελικού εδάφους, Alicia Jeffrey Thomas. Κι αν νιώθεις πολύ μεγάλη για να εκπαιδευτείς ξανά στη λεκάνη, σήμερα θα καταλάβεις ότι όσο μεγαλώνεις, μαθαίνεις.

Tips για τη λεκάνη, ώστε να έχεις υγιή κύστη

Μην στέκεσαι όρθια πάνω από τη λεκάνη

Κλασική επιλογή για τις φορές που χρησιμοποιείς μία δημόσια τουαλέτα, όπως αυτή στη δουλειά. Αυτό κάνουμε σχεδόν όλες. Έλα όμως που η ειδικός σου λέει ότι είναι χίλιες φορές προτιμότερο να καθαρίσεις πολλή ώρα τη λεκάνη ή να απλώσεις παντού χαρτιά υγείας. Το πυελικό έδαφος δεν μπορεί να χαλαρώσει αν δεν κάτσεις κανονικά.

Σκαμπό κάτω από τα πόδια

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χειρότερη θέση είναι να κάθεσαι με τα πέλματα στο έδαφος. Πού θα τα βάλεις, θα με ρωτήσεις; Βάλε ένα χαμηλό σκαμπό για να έρθεις σε κλίση, όπως όταν κάνεις squats. Εννοείται ότι ενδείκνυται ακόμα περισσότερο για να κάνεις κακά σου.

Ίσια πλάτη

Ξέρω ότι έχεις την τάση να καμπουριάζεις στη λεκάνη και να σκρολάρεις στο Instagram, αλλά έτσι δεν βοηθάς την κύστη σου. Ίσιωσε το κορμί και η ροή θα γίνει άμεση και εύκολη.

Μην πιέζεις την κύστη σου

Όταν ζορίζεις τον οργανισμό σου επειδή ενδεοχμένως βιάζεσαι, δημιουργείς προβλήματα μακροπρόθεσμα. Το θέμα είναι να χρησιμοποιείς μόνο τους μύες που έχει η ουροδόχος κύστη και όχι τους κοιλιακούς. Θέλεις ένα tip για να χαλαρώσεις πιο γρήγορα; Βάλε τους αγκώνες στα γόνατα και κάνε κύκλους με τον κορμό σου. Έτσι γίνονται όλα φυσικά και χωρίς πίεση.