WELLNESS

Ο λόγος στους άντρες: Να τι θέλουν να ξέρουμε γι’ αυτούς

Όταν βγαίνω με τις φίλες μου για ποτό, αργά η γρήγορα η κουβέντα θα καταλήξει στα αγόρια. Ανάλογα με το πόσο φλέγον είναι το κάθε ζήτημα, θα δοθεί και η αντίστοιχη σειρά προτεραιότητα στα topics, αν και όποτε κάποια είναι εν εξάλλω, θα επιβληθεί με τη φωνή και θα πάρει την πρωτιά.

Όσες αναλύσεις όμως κι αν κάνουμε εμείς, δε μπορούμε ποτέ να είμαστε πραγματικά σίγουρες για το τι σκέφτονται οι άντρες. Γιατί δεν ξαναπήρε τηλέφωνο, γιατί δεν μου ζήτησε να ξαναβγούμε, τι δεν του άρεσε, γιατί είχε την τάδε αντίδραση στο σεξ. Φυσικά κάθε περίπτωση είναι και διαφορετική, αλλά – όπως και μ’ εμάς τις γυναίκες – έχουν και τα αρσενικά κάποια συγκεκριμένα κουμπιά.

Αυτό που έκανα λοιπόν με αφορμή μια συζήτηση που είχαμε στα headquarters του Ladylike.gr, ήταν να δώσω τον λόγο στους άντρες φίλους μου στο Facebook. Αυτό που χρειάστηκε ήταν ένα status που να τους δίνει το βήμα να μιλήσουν και boom!, οι απαντήσεις ήρθαν πάρα πολύ εύκολα – και συνέχιζαν να έρχονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Δε θα παραθέσω ονόματα γιατί δεν έχει νόημα, αλλά ιδού οι απαντήσεις των αντρών στο ερώτημα που τους έθεσα:

“Όταν έχει τσάμπιονς λιγκ ή παίζει η ομάδα του ντέρμπι..ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ… όσο κι αν λέει ότι δεν έχει πρόβλημα.”

“Βαριόμαστε να κάνουμε shopping therapy μαζί σας για πάνω από μια ώρα.”

“Μετά το σεξ θέλουμε ύπνο με πλάτη και όχι πολλές αγκαλιές και φιλάκια.”

“Μισούμε τις γυναίκες που δεν αγαπάνε τα σκυλιά.”

“Η γυναίκα που προσεγγίζει πιο καλά την νοοτροπία, το χιούμορ, την καφρίλα, ακόμα και τη σεξουαλικότητα ενός στερεοτυπικού άντρα, έχει πιο πολλές πιθανότητες να κάνει εντύπωση σε σχέση με μια κοπελίτσα που το ζει στον δικό της κόσμο.”

“Είμαστε πολύ εύκολα, διαχειρίσιμα, ετεροκατευθυνόμενα, ευκολόπιστα, και συγκαταβατικά όντα.”

Στο σεξ, μην αναφέρετε ποτέ αλλαγή στάσης ή τουλάχιστον κάντε το όσο πιο έμμεσα και πιο διακριτικά γίνεται, αλλιώς θα προσβληθεί ότι δεν σας αρέσει το σεξ του.

“Το πιο αφροδισιακό πράγμα στον άνθρωπο – αρσενικό ή θηλυκό είναι το μυαλό. Εκεί είναι το σημείο G μην το ψάχνετε αλλού.”

“Δίδαξε τον, αλλά χωρίς να το καταλάβει.”

“Δεν γίνεται να μας βλέπουν όλες φιλικά.”

Τα daddy issues δεν είναι καθόλου hot.

“Όταν κάνεις σχέση, παντρεύεσαι κτλ, συνεχίζεις να έχεις προσωπική ζωή. Ναι, πρέπει να ελαττώσεις κάποια πράγματα προφανώς, αλλά συνεχίζεις να έχεις προσωπική ζωή.”

“Δεν είναι ότι δε σας αγαπάμε, αλλά όταν παίζει η ΑΕΚ, παίζει η ΑΕΚ.”

“Είναι σχεδόν σίγουρο ότι αν κάποιος έχει φίλη/κολλητή, κάποια στιγμή θα του περάσει από το μυαλό το αν θα ήταν ευτυχισμένος μαζί της στο μέλλον (σαν ζευγάρι).”

“Ό,τι δίνετε, παίρνετε. Ό,τι βλέπετε σ’ έναν άντρα, καλό ή κακό είναι δική σας τέχνη. Υπέροχος, Ερωτικός, Ρομαντικός, Βίαιος, Νευρικός, Νωχελικός κλπ, εσείς ευθύνεστε γι’ αυτό.”

“Εάν υποθέσουμε ότι το ερωτικό παιχνίδι διαρκεί μια ώρα, ο άνδρας έρχεται σε οργασμό γρήγορα από το 1 λεπτό έως τα 30 λεπτά του πρώτου ημιώρου, και η γυναίκα το δεύτερο μισάωρο. Συνεπώς και οι δυο πρέπει να κάνουν υπομονή.”

“Θέλουμε ελευθερία.”

Μας αρέσει να στηρίζετε τους στόχους μας.

“Θέλουμε και χάδια και άγριο σεξ.”

“Μας αρέσει να είστε διεκδικήσιμες, αλλά όχι πιεστικές και αγχωτικές.”

“Σκεφτόμαστε πιο απλά από εσάς, είμαστε πιο ευαίσθητοι και ανασφαλείς.”

“Να μας κοιτάτε στα μάτια.”

“Δε μας αρέσουν τα ψέματα.”

“Νιώθω ότι πιστεύετε τόσο πολύ στα ζώδια που πρέπει να φτιάχνω τον αστρολογικό μου χάρτη κάθε φορά, καταναγκαστικά.”

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, φτάνει με αυτή την ατάκα. Επειδή ο προηγούμενος ήταν μαλάκας, δε θα είναι ντε και καλά και ο επόμενος.

“Ξέρετε πολύ καλά όλα όσα μας ενοχλούν. Παρόλ’ αυτά, φροντίζετε να συνεχίζετε να τα κάνετε, επειδή τελικά έτσι κολλάμε μαζί σας.”

Σ.σ: Φυσικά και είχα σχόλιο σχεδόν για κάθε απάντηση που έλαβα. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου όμως να κρατηθώ αυτή τη φορά. Το μόνο που έχω να πω – ίσως για εκατομμυριοστή φορά σε τούτη τη ζήση, είναι να μην καταπιέζεστε για τίποτα. Αν σε θέλει, θα σε θέλει κι όταν γκρινιάζεις, κι όταν κάνεις σκηνές κι όταν δεν τον αφήνεις να δει ποδόσφαιρο ή δεν έχεις όρεξη για σεξ. Ακόμα κι αν δεν το ανέφερε κανείς τους ευθέως, μας αγαπούν περισσότερο όταν είμαστε ο εαυτός μας. Όχι;