ΔΙΑΤΡΟΦΗ

O απίστευτος λόγος που πρέπει να τρως παγωτό το πρωί

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα καθώς αν φάμε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά θα ενεργοποιηθεί σωστά ο οργανισμός μας και θα μπορέσει να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα όλη μέρα.

Πώς θα σου φαινόταν όμως αν σου λέγαμε ότι μια έρευνα ανακάλυψε ότι αν εντάξεις το παγωτό στο πρωινό σου θα ενισχύσεις την εγκεφαλική σου λειτουργία και μπορεί να γίνεις πιο έξυπνη;

Όχι, δεν σε κοροϊδεύω σύμφωνα με τον καθηγητή Yoshihiko Koga του Kyorin University στο Τόκιο το παγωτό ως πρωινό έχει σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό μας. Όταν λοιπόν ο καθηγητής ζήτησε από τα μισά άτομα της έρευνας να φάνε παγωτό το πρωί παρατήρησε ότι είχαν αυξημένη εγκεφαλική λειτουργία, ήταν σε ετοιμότητα και είχαν συνολικά καλύτερη απόδοση σε σχέση με αυτούς που έφαγαν ένα κανονικό πρωινό. Για να σιγουρέψει το γεγονός ότι είναι το παγωτό υπεύθυνο για αυτό και όχι η χαμηλή θερμοκρασία του γεύματος, ο καθηγητής έβαλε τους συμμετέχοντες να πιουν παγωμένο νερό και τα αποτελέσματα ήταν τελείως διαφορετικά.

Πριν βιαστείς να αγοράσεις το αγαπημένο σου παγωτό να σου πούμε ότι υπάρχει και η άποψη ότι αυτό συμβαίνει απλά γιατί τρως κάτι ασυνήθιστο, που σου φτιάχνει τη διάθεση και ξεκινάς την μέρα σου με κάτι που έχεις συνδέσει με τις ανέμελες καλοκαιρινές στιγμές.

Φυσικά μεγάλο ρόλο παίζει και η ζάχαρη, που ανεβάζει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και σου δίνει τρελή ενέργεια, μόνο που μετά έχεις λιγούρες όλη μέρα. Για αυτό καλύτερα ακολουθήσεις τη συμβουλή των διατροφολόγων και να τρως ένα πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες, φρούτα και πρωτεΐνες ώστε να έχεις full ενέργεια μέχρι να έρθει η ώρα να φας το μεσημεριανό σου.