ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Νίκησε τον φόβο και πίστεψε στο τώρα. Το μότο που πρέπει να υιοθετήσεις

Unsplash

Είμαστε απίθανα πλάσματα εμείς οι άνθρωποι. Έχουμε ανεξάντλητες δυνατότητες να ξυπνήσουμε πράγματα που κοιμούνται μέσα μας, πράγματα τα οποία έχουμε απενεργοποιήσει, τα έχουμε σε μια γωνίτσα πεταγμένα.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC Βραβευμένη παγκόσμια bestseller συγγραφέας των βιβλίων «Αγάπη Τώρα», «Ευ Ζην Τώρα», «Ξαφνικά Τώρα», Director της GlobalAcademyofCoaching.

Αντί για αυτό, ζητιανεύουμε από τους άλλους αναγνώριση, αγάπη, χρήματα, περισσότερες αρμοδιότητες.
Υπάρχουν μόνο δύο πράγματα, λοιπόν: ο φόβος και η αγάπη. Εμείς συνήθως πατάμε στη βάρκα του φόβου αντί να δείξουμε εμπιστοσύνη κυρίως στον εαυτό μας.

Ο εαυτός μας χρειάζεται περισσότερη εμπιστοσύνη, περισσότερη αγάπη και περισσότερη πίστη. Και πολύ περισσότερη σε απειλητικές, όπως αυτή που διανύουμε. Σε εποχές όπου ο φόβος μοιάζει μονόδρομος.

Τι κάνουμε, λοιπόν, εμείς με το άγχος, την πίεση και τους φόβους που προκαλεί το Εγώ μας, ειδικά αυτή την εποχή; Όταν μπαίνουμε στον φόβο, εκκρίνεται αδρεναλίνη. Η αδρεναλίνη είναι μια ειδική ορμόνη, η αντίθετη της ενδορφίνης των αθλητών, της προπόνησης. Το άγχος συμβαίνει όταν δε γίνεται καλή οξυγόνωση.

Όταν σταματάς να αναπνέεις. Όταν πιέζεσαι, όταν σκέφτεσαι, όταν πιάνεις κουβέντα με το Εγώ σου. Παύει να οξυγονώνεται ο εγκέφαλός σου και νιώθεις να πνίγεσαι, να στραγγαλίζεσαι. Μια καλή ιδέα είναι να σταματάς ό,τι κάνεις και να παίρνεις δυο τρεις ήρεμες, βαθιές κοιλιακές αναπνοές.

Είναι η αναπνοή του μωρού όταν έρχεται στη γη. (Τα μωρά, αν παρατηρήσεις, αναπνέουν και κάνουν κοιλιακούς. Δηλαδή παίρνουν μια πλήρη αναπνοή.)

Αν γνωρίζουμε πώς να ταυτοποιούμε τον φόβο, θα μπορέσουμε να βγούμε πάνω από αυτόν. Και αυτό γίνεται με το εξής μότο:

«Ενώ φοβάμαι, κάνω»

Εμείς οι ίδιοι είμαστε εκείνοι που δε θέλουμε. Δε διεκδικούμε. Και καθόμαστε έτσι άβουλοι και μέσα στους φόβους και στις αγκυλώσεις μας σε σχέση με όσα συμβαίνουν και δε μας αρέσουν. Εδώ δεν ήρθαμε
για να πληρώνουμε στεγαστικά δάνεια ή να περιμένουμε με αγωνία το δελτίο του κορονοϊού στις 6!

Ήρθαμε για να αναπτύξουμε τις δυνατότητές μας. Όλοι μας έχουμε κάποια χαρίσματα, ψυχικά και σωματικά. Ήρθαμε για να φύγουμε καλύτεροι από ό,τι όταν φτάσαμε. Να κάνουμε αυτό τον κόσμο καλύτερο, έστω και μέσα από το σπίτι μας.

Καθένας με την τέχνη του, με τη δουλειά του, από το περιβάλλον όπου ζει και δρα ΤΩΡΑ ομορφαίνει τον κόσμο. Αν, όμως, όσα δουλεύεις τώρα δεν είναι σε ευθυγράμμιση με αυτό που νιώθεις μέσα σου ότι θα ήταν ωραίο να κάνεις, είναι ανώφελο.

Εννοώ να σεβαστείς αυτό που έχεις και να το εκτιμήσεις, καθώς κάποιος λόγος υπάρχει για να είσαι τώρα εκεί όπου είσαι. Να το αγαπήσεις περισσότερο, να το κατανοήσεις περισσότερο και, σιγά σιγά, να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις για να το αλλάξεις ή να το προωθήσεις και να το αναπτύξεις. Όχι να το πετάξεις. Αλλά να ετοιμαστείς για να κάνεις τη μετάβαση στη μετα-κορονοϊκή εποχή.

Δεν ελπίζω.

Κάνω, λοιπόν.

Τώρα γίνεται το θαύμα ακόμα και εντός των τειχών.

 

Αυτή την κρίσιμη στιγμή, τώρα που χρειάζεσαι όσο ποτέ, υπεύθυνη υποστήριξη για να μη λυγίσεις, σε περιμένουμε στις δωρεάν life coaching συνεδρίες,που πραγματοποιούμε, για να μην βάλεις στιγμή σε παύση τα όνειρά σου!

Πάρε την ημερήσια δόση έμπνευσης που χρειάζεσαι! Γίνε και εσύ μέλος της κοινότητάς μας σε Facebook: jill and nikolas life coaching και Instagram: jillandnikolas. Αν πάλι ενδιαφέρεσαι να γίνεις Life coach ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Instagram.