ΣΧΕΣΕΙΣ

Doggy style: ο τρόπος να κάνεις τη στάση “στα τέσσερα” πολύ λιγότερο επώδυνη

Unsplash

Για κάποιους είναι η στάση της απόλυτης απόλαυσης και για κάποιους μπορεί να γίνει η πιο επώδυνη σεξουαλική εμπειρία.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολέγιο Γυναικολόγων, το 75% των γυναικών περίπου βιώνει σίγουρα πόνο κάποια στιγμή στο σεξ. Και η στάση στα τέσσερα είναι μέσα σε αυτές που μπορούν να σου προκαλέσουν έντονη ενόχληση.

Ο λόγος που πονάς όταν είσαι στα τέσσερα

Η Δρ. Samantha DuFlo, ειδικός πυελικού εδάφους μάς εξηγεί ότι ο πόνος σε αυτήν τη στάση οφείλεται στην τριβή και το βάθος. Εφόσον δεν κοιτάζεστε κατά τη διάρκεια, ο παρτενέρ σου δεν μπορεί να καταλάβει πώς νιώθεις από τις εκφράσεις του προσώπου σου αν σου αρέσει ή όχι. Ένας άλλος σημαντικός λόγος είναι ότι ίσως οι μύες του πυελικού εδάφους είναι αρκετά σφιχτοί.

Υπάρχει τρόπος να το απολαύσεις όταν είσαι στα τέσσερα;

Το ότι δεν το απολαμβάνεις πάντα, δεν σημαίνει ότι αυτό δεν μπορεί να σου συμβεί μελλοντικά. Αυτό που μπορεί να βοηθήσει είναι να χαλαρώσεις τους μύες σου, έτσι όπως κάνεις και σε άλλες στάσεις. Μπορείς να διατηρείς τον έλεγχο, ακόμα κι αν φαινομενικά, τον έχει ο παρτενέρ σου. Μπορείς να αλλάξεις κλίση στην πλάτη σου, παίρνοντας τη θέση του τόξου ή να απομακρυνθείς λίγο από τον σύντροφό σου, ειδικά αν νιώθεις ότι σε πιέζει η κίνηση που κάνει.

Και αφού λέμε για μικρές αλλαγές στη στάση που σου αρέσει, αλλά σου προκαλεί και μία κάποια δυσφορία, δοκίμασε να την αλλάξεις σε ό,τι έχει να κάνει με τα χέρια σου. Αντί να στηρίζεσαι στις παλάμες, κατέβασε το σώμα σου και στηρίξου στους αγκώνες σου. Μπορεί να σε βοηθήσει να στηρίζεσαι σε ένα μαξιλάρι ή να μην έχεις τίποτα απολύτως. Μέσα από την πράξη θα καταλάβεις τι λειτουργεί για εσένα.

Πότε να εγκαταλείψεις αυτήν τη στάση

Εντάξει, είπαμε ότι είναι καλό να προσαρμόζεσαι και να κάνεις το καλύτερο που μπορείς, αλλά δεν θα πεθάνουμε κιόλας στην προσπάθεια. Αν έχεις κάνεις τις απαραίτητες δοκιμές, αλλά συνεχίζεις να πονάς, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να απολαύσεις το σεξ. Αν στα τέσσερα νιώθεις ότι υποφέρεις, βρες την απόλαυση στα δοκιμασμένα πράγματα.

Το κλειδί είναι η επικοινωνία

Τα έχουμε πει πολλές φορές. Μην περιμένεις προκοπή αν αφήνεις τον άλλο να μαντεύει. Έρευνα του 2019 που έγινε σε 400 γυναίκες έδειξε ότι περισσότερες από τις μισές δεν μιλούν ποτέ για τον πόνο στον σύντροφό τους. Πώς θα αλλάξει όμως κάτι αν δεν το επικοινωνήσουμε στον άμεσα ενδιαφερόμενο; Αν ωστόσο, δεν αλλάζει κάτι και ο πόνος επιμένει, είναι πολύ σημαντικό να απευθυνθείς στον γυναικολόγο σου ώστε να σιγουρευτείς ότι δεν πρόκειται για κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα, όπως η ενδομητρίωση.

Έλα κι εσύ στο Christmas Live Streaming Event του Ladylike, αυτή τη Δευτέρα 21/12 στις 18:00! Μπες στο κανάλι μας στο youtube ή στη σελίδα του Ladylike στο Facebook, πέρνα καλά και κέρδισε τα πιο όμορφα δώρα!