ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μια κρίση και μια χρυσή ευκαιρία

Unsplash

Ξαφνικά, παίρνω τώρα μηνύματα από απoφοίτους της Global Academy of Coaching, και μου λένε «δόξα τω Θεώ για τον κορονοϊό». Και όταν τους ρωτώ τι ακριβώς εννοούν, μου απαντούν: «για να μπορέσω να βάλω τώρα σωστές προτεραιότητες. Για να μπορέσω να καθίσω και να βρω τώρα το χρόνο για να κάνω όλα αυτά τα πράγματα τα οποία ήθελα».

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC Βραβευμένη παγκόσμια bestseller συγγραφέας των βιβλίων «Αγάπη Τώρα», «Ευ Ζην Τώρα», «Ξαφνικά Τώρα», Director της GlobalAcademyofCoaching.

Με την προηγούμενη κρίση, που χάθηκαν τόσες δουλειές, τι βγήκε τελικά; Πονέσαμε πάρα πολύ, φυσικά, αλλά πάρα πολύς κόσμος άρχισε να ασχολείται με αυτό που πραγματικά ήθελε.

Με αυτό που πραγματικά μια ζωή ήθελε να κάνει. Κάποια παράτησε τις πολυεθνικές, έγινε travel blogger και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Ο άλλος ήταν διευθυντής και τον απέλυσαν. Αυτή τη στιγμή έχει γίνει μάγειρας σε ένα από τα κορυφαία εστιατόρια στην Γαλλία.

Η μεγάλη εικόνα

Θα ήταν πάρα πολύ ωραίο, λοιπόν, να μπορούσαμε να κάνουμε τα πράγματα μόνοι μας. Θα ήταν πάρα πολύ ωραίο να μπορούσαμε να πάμε στο επόμενο επίπεδο μόνοι μας. Αλλά δεν έχουμε τα εργαλεία κι αυτά τα εργαλεία δεν μπορούν να έρθουν από εμάς. Γιατί χρειαζόμαστε κάποιον με helicopter view, όπως το λένε, να βλέπει τα πράγματα πανοραμικά.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο εγώ η ίδια έχω αυτή τη στιγμή πέντε coaches. Από τη στιγμή που έγινε όλο αυτό με τον κορονοϊό, πήρα όλους τους coaches μου, και τους πέντε, και έβαλα κάθε εβδομάδα συνεδρία με τον καθένα έτσι, ούτως ώστε να μπορέσω να κρατηθώ, να μου δώσουν αυτά τα εργαλεία τα οποία θα με βοηθήσουν όχι απλά να κρατηθώ, αλλά και να αξιοποιήσω ακόμα και αυτή την περίεργη ευκαιρία.

Μήπως τώρα είναι η προτεραιότητά σου να βρεις τι θέλεις;

Να δω μέσα από το παράδειγμά τους τον τρόπο που μπορώ να το κάνω όλο αυτό, γιατί τις περισσότερες φορές δεν πιστεύουμε στο διαφορετικό, πολύ απλά γιατί δεν το έχουμε δει να τον κάνει κάποιος από το άμεσο περιβάλλον που μας επηρεάζει.

Άρα μήπως τώρα είναι η ώρα; Μήπως τώρα είναι η προτεραιότητά σου να βρεις τι θέλεις; Μήπως σήμερα το γεγονός ότι είσαι εδώ σημαίνει ότι είναι η ώρα για να οργανώσεις, επιτέλους, όπως θέλεις τη ζωή σου;

 

Αυτή την κρίσιμη στιγμή, τώρα που χρειάζεσαι όσο ποτέ, υπεύθυνη υποστήριξη για να μη λυγίσεις, σε περιμένουμε στις δωρεάν life coaching συνεδρίες,που πραγματοποιούμε, για να μην βάλεις στιγμή σε παύση τα όνειρά σου!

Πάρε την ημερήσια δόση έμπνευσης που χρειάζεσαι! Γίνε και εσύ μέλος της κοινότητάς μας σε Facebook: jill and nikolas life coaching και Instagram: jillandnikolas. Αν πάλι ενδιαφέρεσαι να γίνεις Life coach ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Instagram.