ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Κορονοϊός: Μία life coach προτείνει τον ψυχολογικό τρόπο αντιμετώπισης που θα σε βοηθήσει να επιβιώσεις

Unsplash

Αναρωτιέσαι πώς μπορείς να εκμεταλλευτείς στο έπακρο μια πρόκληση σαν αυτή που αντιμετωπίζουμε; Σου έχω ευχάριστα νέα. Αρκεί να μειώσεις τον αρνητικό αντίκτυπο των αλλαγών που επισύρει στη ζωή σου και να μην αφήσεις να σε παρασύρει η παλίρροια.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC Βραβευμένη παγκόσμια bestseller συγγραφέας των βιβλίων «Αγάπη Τώρα», «Ευ Ζην Τώρα», «Ξαφνικά Τώρα», Director της GlobalAcademyofCoaching.

Πώς μπορούμε λοιπόν να πλοηγηθούμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που είναι γεμάτοι αλλαγή και αβεβαιότητα; Το μόνο που χρειάζεστε να θυμάστε είναι την εξίσωση: συμβάν + απόκριση = αποτέλεσμα.

Συμβάν + Απόκριση = Αποτέλεσμα

Όσο κατανοούμε τον λειτουργικό μηχανισμό μιας αλλαγής, είναι απλά θέμα ευθύνης. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε, να ελέγξουμε ή να προβλέψουμε πλήρως την πορεία ενός συμβάντος, για παράδειγμα, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον COVID-19.

Έτσι, για να αλλάξουμε το αποτέλεσμα στην εξίσωση, το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε τη δική μας απάντηση. Δεν μπορείς να έχεις διαφορετικό αποτέλεσμα, αν συνεχίσεις να έχεις την ίδια απόκριση ξανά και ξανά.

Και αυτό μας δίνει την ευθύνη να αναλάβουμε εκατό τοις εκατό την ευθύνη για τον τρόπο που αντιδρούμε. Η σημερινή κατάσταση μοιάζει με μια προσπάθεια να κάνουμε surf στη θάλασσα. Έχουμε, λοιπόν, δύο τρόπους αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης.

Ο ένας τρόπος είναι να μπούμε μέσα στο κύμα και να προσπαθήσουμε να μην πνιγούμε. Και ο άλλος τρόπος είναι να εστιάσουμε πώς θα μείνουμε στον αφρό και θα κάνουμε surfing.

Έτσι, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε, σας προτρέπω να είστε πολύ, πολύ συγκεντρωμένοι στην αντίδρασή σας και το επιθυμητό αποτέλεσμα θα έρθει.

 

Αυτή την κρίσιμη στιγμή, τώρα που χρειάζεσαι όσο ποτέ, υπεύθυνη υποστήριξη για να μη λυγίσεις, σε περιμένουμε στις δωρεάν life coaching συνεδρίες,που πραγματοποιούμε, για να μην βάλεις στιγμή σε παύση τα όνειρά σου!