ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μια κρίση χρήσιμη και κρίσιμη

Unsplash

Λίγο η οικονομική ανασφάλεια, λίγο η ανεργία, λίγο η μόλυνση του περιβάλλοντος, η πολιτική αστάθεια και ο κοινωνικός αναβρασμός σε όλον τον κόσμο, δεν θέλει και πολύ να ρίξεις λευκή πετσέτα στο παρκέ της ζωής και να κλειστείς στον εαυτό σου, γεμάτη απαισιοδοξία για όλα όσα νιώθεις αδύναμη να αλλάξεις.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης. www.jillandnikolas.com

Σε αυτό ακριβώς το σημείο, έχεις δύο επιλογές: Να συνεχίσεις να μαυρίζεις τις μέρες σου και να αποστασιοποιείσαι από τους αρχικούς σου στόχους ή να πεισμώσεις ακόμα περισσότερο και να καταστρώσεις όλες εκείνες τις δευτερεύουσες επιλογές σε οδηγούν σε εκείνους.

Αυτή η κρίση (οικονομική, περιβαλλοντική, αξιών) μπορεί να είναι μια πολύτιμη για όλους ευκαιρία. Μια ευκαιρία για ανασυγκρότηση και ευγνωμοσύνη για όλα όσα κάποτε απολαμβάναμε χωρίς πραγματικά να εκτιμάμε.

Μια αφετηρία για μια δυναμική επανεκκίνηση στον αγώνα δρόμου της ζωής που, ευτυχώς, δεν είναι κούρσα ταχύτητας αλλά ένας μαραθώνιος στον οποίον κερδίζει ο πιο λεπτομερής, ο πιο συστηματικός, ο πιο επίμονος. Η τύχη πολύ λίγο μπορεί να ορίσει το μέλλον μας, αν εμείς εναποθέσουμε εξ’ ολοκλήρου στα χέρια της τη ζωή μας.

Έστω κι αν όλα δείχνουν να πηγαίνουν στραβά, να ξέρεις πως στην πραγματικότητα κάθε βήμα μπροστά, όσο μικρό κι αν σου μοιάζει, σε φέρνει στο κέντρο σου και σε ετοιμάζει για ένα καλύτερο μέλλον. Ένα μέλλον που χτίζεις πάνω στην προσπάθεια και βγαίνει λαμπερό μέσα από τη λάσπη. Γι’ αυτό είναι και τόσο υπέροχο.

Δες, λοιπόν, με ευγνωμοσύνη όλες τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται και αναζήτησε τις λύσεις στα προβλήματά σου. Μέτρησε τα καλά που έχεις αυτή τη στιγμή στη ζωή σου και ύφανε γύρω τους τον πιο ισχυρό ιστό πίστης στον εαυτό σου. Μην μετατοπίζεις σε άλλους τη δική σου ευθύνη να αλλάξεις τον κόσμο, γιατί όπως μπορείς εσύ, δεν μπορεί άλλος κανείς.

  • Είσαι γυναίκα που αναζητά την αρμονία και την ισορροπία στις επαγγελματικές και προσωπικές της σχέσεις; Τόσο το καλύτερο! Η κοινότητα της Better Life Women Coaching Community είναι η νέα… οικογένεια που θα λατρέψεις! Δες περισσότερα εδώ: www.jillandnikolas.com/better-life-women-coaching-community.html
  • Σε ενδιαφέρει να προγραμματίσεις βήμα βήμα την επιτυχία στη ζωή σου! Έλα στο πρωτοποριακό πρόγραμμα του Plano και κάνε άμεσα την εγγραφή σου στα online μαθήματα εδώ www.jillandnikolas.com/toplano.html