ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί δεν πρέπει να σε τρομάζουν τα εμπόδια που θα συναντήσεις

Unsplash

Η δεκαετία που πέρασε ήταν δύσκολη για τη χώρα μας, αλλά και για τον καθένα μας ξεχωριστά. Η οικονομική δυσπραγία έφερε πολλές ανακατατάξεις όχι μόνο σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, καθώς πολλές σχέσεις δοκιμάστηκαν. Στην αυγή της νέας δεκαετίας, το βαθύ σκοτάδι μοιάζει να έχει μείνει πίσω μας, αλλά ο απολογισμός του μόνο πιο σοφούς για τη συνέχεια μπορεί να μας κάνει.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης. www.jillandnikolas.com

Τι έμεινε, λοιπόν, από τα προηγούμενα χρόνια; Πικρία, απογοήτευση, ίσως και μια αναλαμπή κάποιων μακρινών ευτυχισμένων στιγμών. Αν κάτι, όμως, μάθαμε ήταν πώς να κρατάμε γερά τα γκέμια της ζωής και να μην παραδινόμαστε.

Ίσως ξαναδιασταυρωθούν οι δρόμοι μας με τα δύσκολα, τα σκοτεινά, τα περίπλοκα. Και αυτό γιατί το Σύμπαν ή η Ανώτερη Ενέργεια δεν θα σταματήσει να τεστάρει την πίστη μας σε αυτό που μπορούμε να γίνουμε. Συγχαίρω, λοιπόν, όποιον εν μέσω κρίσης δεν τα παράτησε. Συγχαίρω αυτούς που μέσα στην εθνική κατάθλιψη, κράτησαν σαν ιερό φως μέσα τους την ελπίδα.

Όχι επειδή δούλεψαν με καβάντζες, αλλά γιατί η επιμονή τους και η σκληρή δουλειά τους είχαν αφετηρία και τερματικό σταθμό τον εαυτό τους. Δεν άφησαν την τύχη τους στους άλλους, πάλεψαν και με μικρές ή μεγάλες ανταμοιβές, βρήκαν πιο γρήγορα από τους άλλους τα συναισθηματικά τους ξέφωτα.

Καμιά δυσκολία, λοιπόν, δεν είναι κατάρα. Κανένα εμπόδιο δεν έχει έρθει για να σε ρίξει. Να σκέφτεσαι πως αν δεν υπήρχαν εμπόδια σε αυτόν τον αγώνα, δεν θα είχες την ευκαιρία να βελτιώνεις συνεχώς το προσωπικό σου ρεκόρ. Θα ήταν μια κούρσα ανιαρή, επίπεδη, προβλέψιμη και τελικά μάταιη.

Κάνε, λοιπόν, τις προκλήσεις δυνατότητες και βρες τον τρόπο να μην παρασυρθείς από το συλλογικό συναίσθημα αλλά να επενδύεις συνεχώς στην υπεραξία της ατομικότητάς σου.

  • Συγχαρητήρια για το νικηφόρο πέρασμά σου στη νέα δεκαετία.Είσαι γυναίκα που αναζητά την αρμονία και την ισορροπία στις επαγγελματικές και προσωπικές της σχέσεις; Τόσο το καλύτερο! Η κοινότητα της Better Life Women Coaching Community είναι η νέα… οικογένεια που θα λατρέψεις! Δες περισσότερα εδώ: https://www.jillandnikolas.com/better-life-women-coaching-community.html
  • Σε ενδιαφέρει να προγραμματίσεις βήμα βήμα την επιτυχία στη ζωή σου! Έλα στο πρωτοποριακό πρόγραμμα του Plano και κάνε άμεσα την εγγραφή σου στα online μαθήματα εδώ https://www.jillandnikolas.com/toplano.html