ΥΓΕΙΑ

Μεταλλικό νερό: 4 οφέλη για την υγεία (και σε ποιες περιπτώσεις να μην πίνεις)

Unsplash

Ακούς μεταλλικό νερό και νιώθεις τη γεύση του μετάλλου στο στόμα σου. Τι μπορεί να έχει μέσα και πώς διαφέρει από το νερό βρύσης; Η μόνη διαφορά είναι η προέλευσή του. Το μεταλλικό νερό έρχεται κατευθείαν από φυσικές πηγές της χώρας αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, προέρχεται από πηγές νερού που είναι γεωλογικά προστατευμένες. Τα μεταλλικά στοιχεία πρέπει να υπάρχουν ήδη στο νερό και να μην προστίθενται αργότερα. Κάθε νερό έχει και διαφορετικά μέταλλα, ανάλογο από τον τόπο προέλευσής του. Παίρνεις λοιπόν σίδηρο, ασβέστιο, νάτριο ή φθόριο. Το ερώτημα που προκύπτει όμως είναι γιατί να προτιμήσεις μεταλλικό νερό (που θα το αγοράσεις) αντί της βρύσης (που είναι τζάμπα);

Τα οφέλη του μεταλλικού νερού στην υγεία σου

Προσφέρει στοιχεία ισορροπημένης διατροφής

Εκτός του ότι σε ενυδατώνει, σου δίνει και τα απαραίτητα στοιχεία που συνήθως παίρνεις από τη διατροφή. «Σου δίνει ασβέστιο, που είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών. Στοιχείο που βρίσκεις συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα», εξηγεί η διατροφολόγος Abbie Gellman. Παλαιότερη έρευνα έχει δείξει ότι οι γυναίκες είχαν καλύτερη μάζα οστών στη σπονδυλική στήλη, εάν έπιναν μεταλλικό νερό.

Ο σίδηρος που σου λείπει

Ό,τι πρέπει για εκείνους που έχουν έλλειψη σιδήρου αλλά και για εγκύους που πάσχουν από αναιμία. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την καλή λειτουργία των οργάνων και των ιστών αλλά και του εγκεφάλου. Στην υγειά μας.

Βοηθά το στομάχι

Έρευνα του 2016 έδειξε ότι το διττανθρακικό μεταλλικό νερό μπορεί να εξουδετερώσει τα οξέα στο στομάχι. Έδειξε επίσης το μαγνήσιο μειώνει τη δυσκοιλιότητα και βοηθά το έντερο να κινηθεί.

Υγιή δόντια (με μεταλλικό νερό)

Το φθόριο στο νερό συμβάλει στην καλή υγεία των δοντιών και την ανάπτυξη των οστών. Το δε κάλιο ρυθμίζει τα σωματικά υγρά και βοηθά στις μυικές συσπάσεις.

Μπορείς να πίνεις κάθε μέρα;

Αν και δεν το χρειάζεσαι σε καθημερινή βάση, μπορείς να πίνεις. Αν δεν ενυδατώνεσαι επαρκώς και δεν τρέφεσαι σωστά ώστε να παίρνεις τα μέταλλα που χρειάζεσαι, τότε ναι, το μεταλλικό νερό γίνεται μέρος της καθημερινότητάς σου. Επίσης, είναι καλό να αποφεύγεται από ανθρώπους με υψηλή πίεση ή όσους ακολουθούν δίαιτα χαμηλή σε κάλιο.