ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Με ποιες ταινίες και σειρές τρώμε περισσότερο. Παχαίνει το δράμα ή η κωμωδία;

Unsplash

Αν τα δραματικά θεάματα είναι τα αγαπημένα σου, μάλλον θα σε στενοχωρήσω (κι άλλο). Παχαίνουν. Το αμερικάνικο Ινστιτούτο Food and Brand Lab στο πανεπιστήμιο του Cornell πραγματοποίησε μία έρευνα σε δείγμα φοιτητών από το οποίο προκύπτει πως όλες (και όλοι) εμείς που «τη βρίσκουμε» βλέποντας δακρύβρεχτες ταινίες, κατά τη διάρκειά τους καταπίνουμε μεγαλύτερες ποσότητες σνακ, αφού ως γνωστόν όταν δεν είσαι καλά τι θες να κάνεις; ΝΑ ΤΡΩΣ.

Βλέποντας δραματικές ταινίες/σειρές και περιπέτειες τρώμε περισσότερο

Οι ερευνητές μέτρησαν τις ποσότητες ποπ κορν που καταβρόχθισαν οι θεατές 2 δραματικών ταινιών σε αντιπαραβολή με τις αντίστοιχες όσων παρακολούθησαν 2 κωμωδίες. Για την ιστορία, οι ταινίες ήταν: Οι κωμωδίες “Γάμος αλά Ελληνικά”, “Sweet Home Alabama” και τα δραματικά “Solaris και “Love Story”. Δεν θα μακρηγορήσω, οι ρομαντικοί έφαγαν 28%-55% περισσότερο ποπ κορν σε σχέση με εκείνους που έβλεπαν ταινία για να γελάσουν.

Στο ίδιο μοτίβο και οι ταινίες δράσης, προκαλούν πείνα με τη μόνη διαφορά ότι στην περίπτωσή τους μασουλάμε μόνο ό,τι φτάνει το χέρι μας- σε αντίθεση με τις δραματικές οι οποίες μπορεί να σε κάνουν τόσο κουρέλι που να ψάχνεις τα ντουλάπια μες στη μαύρη νύχτα για να νιώσεις καλύτερα. «Στις action movies οι άνθρωποι τρώνε στον ρυθμό της δράσης», αναφέρει η έρευνα, το οποίο σημαίνει πως όταν πέφτει ξύλο ή αγωνία κορυφώνεται, τα νάτσος φεύγουν με ρυθμό οπλοπολυβόλου.

Τι συμβουλή δίνουν οι κύριοι που πραγματοποίησαν τη μελέτη για να μην αρπάζεις κιλά στην περίπτωση που δεν σ’ αρέσουν οι κωμωδίες ή κάποιο άλλο μη παχυντικό genre; Αφού ξέρεις ότι θα σ’ ανοίξει η όρεξη με την τραγωδία και την περιπέτεια, φρόντισε τουλάχιστον να καταναλώνεις υγιεινά σνακ που σού κάνουν καλό.

Κλάμα με καροτάκια. Υπέροχη ιδέα.