ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 2 μαγικές λέξεις που βάζουν τέλος σε κάθε τσακωμό, σύμφωνα με την ειδικό

Unsplash

Ας πούμε ότι είσαι σε μία καλή σχέση και ξέρετε και οι δύο να επικοινωνείτε καλά. Δεν τσακώνεστε για ψύλλου πήδημα, κρατάτε ένα επίπεδο και θεωρείτε τους εαυτούς σας ώριμους και συνειδητοποιημένους.

Δεν παύετε όμως να είστε και άνθρωποι. Και όταν το αίμα ανεβαίνει στο κεφάλι, η αξιοπρέπεια και το savoir vivre πάνε περίπατο. Και κάπως έτσι καταλήγουμε να κυκλώνουμε συνέχεια το ίδιο θέμα μέσα από τσακωμό, κι ας λένε οι ειδικοί ότι είναι απολύτως φυσιολογικό.

Έχεις ακούσεις διάφορες συμβουλές πάνω στο τι λειτουργεί καλύτερα σε έναν τσακωμό. Ηρεμία, αποδοχή, σεβασμός στον συνομιλητή. Να μην τον ειρωνεύεσαι και να μην τον προσβάλεις. Όλα αυτά ισχύουν, αν όντως μιλάμε για ένα ώριμο ζευγάρι που τσακώνεται επειδή υπάρχει λόγος.

Η ειδικός διαμεσολάβησης Alexandra Carter όμως έρχεται να σου λύσει τα χέρια με 2 μαγικές λεξούλες. Και πρόσεξε. Δεν είναι σωτήριες μόνο για τα ερωτικά σου. Είναι βασικές για τη σχέση με τα παιδιά σου, με τους συνεργάτες, τους φίλους και με όποιον έχεις μία σχέση που σε αφορά.

Οι λέξεις κλειδιά

Το μόνο που χρειάζεται είναι το «πες μου». Ναι ναι, καλά διάβασες. «Καμία ερώτηση δεν ξεκλειδώνει την εμπιστοσύνη, τη δημιουργικότητα, την κατανόηση και τις λύσεις σαν αυτές τις δύο λέξεις. Μάς βοηθά να φύγουμε από την οπτική άσπρο ή μαύρο και να μπούμε σε διάλογο μάθησης. Πολύ απλά, μαθαίνουμε περισσότερα για μία κατάσταση και δεν έχουμε παρωπίδες. Ξεκολλάς από την άποψή σου και καταλήγεις πιο εύκολα σε αμοιβαία κατανόηση», εξηγεί η Carter.

Δεν λειτουργεί μόνο σε τσακωμό

Αν το καλοσκεφτείς, μία ερώτηση μπορεί να σου προκαλέσει άγχος. Εγώ τουλάχιστον αυτό παθαίνω. Μία ερώτηση όμως ανοιχτού τύπου, όπως το «πες μου για τη μέρα σου», σου επιτρέπει να πεις αυτά που θέλεις, μέχρι το σημείο που θέλεις. Και σίγουρα δεν θα απαντήσεις μονολεκτικά. Πανέξυπνο, ε;