ΣΧΕΣΕΙΣ

Ανησυχείς για τη σχέση σου; 7 ενδείξεις που λένε ότι όλα πάνε καλά

Unsplash

Μπορεί να σου έχει συμβεί, ή να σου συμβαίνει τώρα που μιλάμε. Αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ σας ή ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα και αυτό σε ανησυχεί. Προβληματίζεσαι. ανησυχείς για τη σχέση και αναρωτιέσαι μήπως έχει έρθει η ώρα να χωρίσεις. Μήπως αυτές οι αλλαγές είναι σοβαρές ενδείξεις;

Καταρχάς, χρειάζεται να ακούς το ένστικτό σου. Είναι πολύ σημαντικό. Συχνά όμως, ερμηνεύουμε τα πράγματα όπως θέλουμε και δίνουμε μεγαλύτερη αξία σε πράγματα που είναι απλώς λεπτομέρειες. Και μην ξεχνάς ότι κάποιες αλλαγές γίνονται για καλό. Για την εξέλιξη (ενδεχομένως) της σχέσης.

Εκδηλώνεστε διαφορετικά και ανησυχείς για τη σχέση σας

Τα ετερώνυμα έλκονται, κατά κανόνα, επομένως είναι οκ αν εσύ είσαι πιο τρυφερή και εκδηλωτική αλλά εκείνος δεν είναι τόσο της σωματικής επαφής. Αυτό είναι κάτι που συνήθως φαίνεται από την αρχή της σχέσης και δεν σημαίνει ότι κάποιος αγαπά ή νοιάζεται λιγότερο. Αν όμως έχουν αλλάξει οι ανάγκες σου, επικοινώνησέ το.

Δουλεύει πολύ

Δεν σημαίνει ότι όποιος λέει ότι δουλεύει πολύ, έχει και παράλληλη σχέση. Η πολλή δουλειά είναι μία πραγματικότητα για πολλούς από εμάς. Αν έχει περάσει ο «μήνας του μέλιτος», είναι λογικό κάποιος να δίνει αρκετό χρόνο και στη δουλειά του. Δεν σημαίνει ότι ήρθε το τέλος.

Τσακώνεστε συνέχεια για το ίδιο θέμα

Μέχρι σήμερα θεωρούσα ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος χωρισμού. Έλα όμως που έρχονται οι ερευνητές σχέσης John και Julie Gottman και το ανατρέπουν. «Το 69% των συγκρούσεων των ζευγαριών αφορά το ίδιο θέμα. Τσακώνονται για το ίδιο ξανά και ξανά. Άρα δεν είναι λόγος χωρισμού. Είσαι απλά ο μέσος όρος», λένε οι ειδικοί.

Εξωτερικοί παράγοντες

Έτσι είναι η ζωή, σου αρέσει δεν σου αρέσει. Υπάρχουν περίοδοι που η οικογένεια του συντρόφου σου θα τον έχει ανάγκη ή που η δουλειά θα σου πίνει το αίμα. Αντί να το δεις σαν εμπόδιο, μπορείς απλά να το δεις ως καλό λόγο για να δεθείτε περισσότερο και να επικοινωνείτε πιο ουσιαστικά.

Κρατάει μυστικά και ντοκουμέντα

Για τι μυστικά μιλάμε; Τι μεγέθους; Αφορούν εσένα; Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ανοιχτό βιβλίο και δεν μοιραζόμαστε με την ίδια ευκολία. Και σε αυτήν την περίπτωση, όλα καταλήγουν στο πόσο καλά επικοινωνείτε μεταξύ σας. Δεν σημαίνει όμως ότι ένα μυστικό είναι και λόγος να αποχαιρετήσεις.

Φτάσαμε σε τέλμα (και ανησυχείς για τη σχέση)

Όπως όλοι δηλαδή, όταν περνάει ο πρώτος έρωτας. Στο χέρι σου είναι όμως να τον αναζωπυρώσεις, να τον νοστιμέψεις, να τον κάνεις πιο πικάντικο. Συν Αθηνά και χείρα κίνει. Οι σχέσεις κάνουν κύκλους και θα ξαναφτάσετε σε αυτό το σημείο.

Δεν βρίσκετε λύση σε κάθε καυγά

Ναι, είναι προφανές ότι δεν υπάρχει πάντα λύση. Όχι επειδή δεν υπάρχει η πρόθεση από μέρους σας, αλλά επειδή απλώς έχετε διαφορετικές απόψεις. Κάπου εκεί λες ότι είναι οκ και ότι προχωράτε. Κι ας έχεις εκνευριστεί όσο δεν πάει.