ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο σοβαρός λόγος που δεν απολαμβάνει το σεξ μία γυναίκα

Unsplash

Μία στις δέκα γυναίκες (ποσοστό 8%) αισθάνεται πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ σύμφωνα με βρετανική έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής και του University College του Λονδίνου. Το φαινόμενο λέγεται δυσπαρευνία, είναι συχνότερο στις γυναίκες 55 έως 65 ετών, ενώ ακολουθεί σε συχνότητα η ηλικιακή ομάδα 16 έως 24 ετών και συνδέεται με άλλα προβλήματα της ευαίσθητης περιοχής. Επικρατέστερο αυτών, η κολπική ξηρότητα, η οποία κρύβει διαφόρων ειδών ψυχοσωματικά αίτια.

Κολπική ξηρότητα: Η επώδυνη αιτία που κάνει το σεξ μη απολαυστικό

Το γεγονός ότι το σεξ μπορεί να γίνει επώδυνο για τη γυναίκα λόγω ελλειπούς ύγρανσης κάνει ακόμα πιο επιτακτική τη χρήση λιπαντικού. Όταν το σεξ δεν είναι απολαυστικό, αφήνει την αίσθηση ενός εφιάλτη στο κορμί και την ψυχοσύνθεση. Κατά καιρούς έχουν γραφτεί πολλά γύρω από το αν η χρήση λιπαντικού είναι ασφαλής για την ευαίσθητη περιοχή σου. Κάναμε λοιπόν μια μικρή έρευνα για τα είδη των λιπαντικών που διατίθενται στην αγορά.

Υπάρχουν τριών ειδών λιπαντικά: Αυτά που έχουν ως βάση τους το νερό, εκείνα που έχουν ως βάση τους τη σιλικόνη και τα άλλα που φτιάχνονται από έλαια. Αν καταφύγεις στην 3η κατηγορία, απόφυγε όσα περιέχουν άρωμα και γενικώς παραείναι χημικά επεξεργασμένα κι αυτό γιατί τα συστατικά τους προκαλούν αυξημένες κολπικές λοιμώξεις σε γυναίκες που είναι επιρρεπείς σ’ αυτές. Τα αρωματισμένα λιπαντικά, μπορεί επίσης να ερεθίσουν τον κόλπο σου, αν έχεις ευαισθησία.

Επίσης τα έλαια, φυσικά και τεχνητά διασπούν το λάτεξ, οπότε αν χρησιμοποιείτε προφυλακτικό, καλύτερα να μην είναι από αυτό το υλικό. Τα λιπαντικά με σιλικόνη είναι μεν πιο ακριβά, αλλά πολλά απ’ αυτά έχουν πιστοποιηθεί ως ασφαλή και κυκλοφορούν στο εμπόριο σε αφθονία. Όσο για εκείνα που περιέχουν κυρίως νερό είναι πιο “ελαφριά” δεν λεκιάζουν, δε κολλάνε, είναι σχετικά οικονομικά και περιέχουν αλόη και γλυκερίνη.

Πάνω απ’ όλα το λιπαντικό πρέπει να είναι “φιλικό” προς τον κόλπο, αλλά και το σπέρμα, γι’ αυτό και ως μια πολύ καλή επιλογή θεωρούνται εκείνα που μιμούνται το pΗ της τραχηλικής βλέννης και σέβονται τη συνοχή της. Επίσης, κάτι που οι περισσότεροι εκεί έξω είτε αγνοούν είτε δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους είναι πως η βαζελίνη δεν έχει τη σύσταση  λιπαντικού και άρα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται εσωτερικά, γιατί αποβάλλεται πολύ δύσκολα. Γι’ αυτό λοιπόν, go natural. Και βασικά πριν εφαρμόσεις λιπαντικό, αύξησε την ποσότητα νερού που πίνεις καθημερινά. Ίσως η περιορισμένη ύγρανση του κόλπου, παρόλο που νιώθεις ερωτική διέγερση, να οφείλεται στο ότι το σώμα σου είναι αφυδατωμένο.