ΣΧΕΣΕΙΣ

Είναι ασφαλές να κάνεις σεξ κάθε μέρα; Τι λένε οι ειδικοί

Unsplash

Σεξ κάθε μέρα. Στα δικά μου αυτιά, ακούγεται ενδιαφέρον αν μιλάμε για διακοπές, όπου η μόνη σου έγνοια είναι τι θα φας το βράδυ. Παρόλα αυτά, κάθε περίπτωση και κάθε ζευγάρι είναι ξεχωριστά και δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχει μία απάντηση (ή μία προτίμηση στην προκειμένη περίπτωση).

Μήπως σε προβληματίζει αν είναι ασφαλές να κάνεις σεξ κάθε μέρα; Θες να ρωτήσεις να μάθεις αλλά ντρέπεσαι μήπως θεωρηθείς σεξομανής, λες και είσαι η Madonna στα 80s; Οι ειδικοί, που είναι και οι μόνοι κατάλληλοι, απαντούν στις απορίες σου.

Είναι ασφαλές να κάνεις σεξ κάθε μέρα;

Εν συντομία, ναι. Σε γενικές γραμμές, είναι απολύτως οκ. «Αν το απολαμβάνεις και δεν νιώθεις κάποια σωματική ενόχληση, όλα πάνε τέλεια. Αν είναι συναινετικό και δεν είναι ότι υποχωρεί κάποιος και φυσικά ασφαλές, μην ανησυχείς», ενημερώνει η γυναικολόγος και ειδικός γονιμότητας Δρ. Lucky Sekhon.

Ασφαλές είναι. Φυσιολογικό είναι;

Όπως αντιλαμβάνεσαι, δεν υπάρχει απάντηση εδώ. Δεν μπορεί κανείς να ορίσει το τι είναι φυσιολογικό. Το θέμα είναι να συμφωνούν οι σύντροφοι. Αν θέλετε να κάνετε σεξ μία φορά τον μήνα, είναι οκ. Αν θέλετε κάθε μέρα, είναι και πάλι οκ. «Αρχίζει να γίνεται πρόβλημα όταν το σεξ είναι το μόνο πράγμα που σκέφτεσαι και επηρεάζει και άλλους τομείς της καθημερινότητας. Αν παθαίνεις εμμονή, είναι καμπανάκι ότι πρέπει να μιλήσεις σε έναν ειδικό», επισημαίνει η Δρ. Sehkon.

Υπάρχουν μέτρα προστασίας που πρέπει να λάβεις;

100%. Τα μέτρα αντισύλληψης και προστασίας από αφροδίσια νοσήματα είναι απαραίτητα σε κάθε περίπτωση. Είναι σημαντικό να προνοήσεις για λίπανση, διότι αρκετές γυναίκες υποφέρουν από κολπική ξηρότητα ή έχουν πολύ λεπτό ιστό. Αν είναι να κάνεις σεξ πολύ συχνά, το θέμα είναι να το ευχαριστιέσαι κιόλας.

Πότε δεν είναι ασφαλές να κάνεις σεξ κάθε μέρα;

Όταν το σώμα ή το πνεύμα δεν είναι έτοιμα. Αν αναρρώνεις από κάποιο θέμα υγείας, χρειάζεται και ο ενδεδειγμένος χρόνος. Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι ένα εμπόδιο στο καθημερινό σεξ ή αν το συμβουλεύει ο γιατρός.