ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο λόγος που το βράδυ δεν είναι η ιδανική ώρα για σεξ

Unsplash

Αν και δεν υπάρχει ιδανική ώρα για μία απόλαυση και καθείς ακολουθεί τις δικές του ορέξεις, υπάρχει κάποια στιγμή της ημέρας που σε ωφελεί σε πολλά επίπεδα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων (αλλά όχι του ζωικού βασιλείου) επιλέγει να κάνει σεξ το βράδυ, λίγο πριν κοιμηθεί. Πλάθεις όλη μέρα το ειδυλλιακό σκηνικό στο μυαλό σου, περιμένεις πώς και πώς να νυχτώσει για να βρεθείς με το ταίρι σου στο κρεβάτι, αλλά στο μεταξύ μεσολαβεί η δουλειά, οι υποχρεώσεις, η κούραση, η καραντίνα και όλα τα υπόλοιπα.

Σύμφωνα με τον κλινικό ψυχολόγο Δρ. Michael Breus, το 72% των ερωτικών συνευρέσεων γίνεται στις «βολικές ώρες». Αυτό που ξέρουμε όλοι είναι ότι η κλασική επιλογή ώρας είναι εκεί μετά τις 10 το βράδυ, εκτός αν είστε νυχτοπούλια και οι δύο και το πάτε προς ξημέρωμα. Ακόμα όμως κι αν υπάρχει πάθος και αμοιβαία ερωτική επιθυμία, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και το σωστό timing για σεξ.

Ο λόγος που το βράδυ δεν είναι η ιδανική ώρα για σεξ

«Ορμονικά μιλώντας, το βράδυ δεν είναι σίγουρα η καλύτερη ώρα για σεξ, διότι παρατηρείται πτώση στην τεστοστερόνη, τα οιστρογόνα, την προγεστερόνη, την αδρεναλίνη και την κορτιζόλη. Ταυτόχρονα, αυξάνεται η μελατονίνη, που σε προετοιμάζει για ύπνο και οι πιθανότητες για καυτό σεξ πέφτουν σαν τις ενδείξεις στις ορμόνες σου», επισημαίνει ο Δρ. Breus. Και αν μη τι άλλο, αυτή η πληροφορία σε απενοχοποιεί για όλα εκείνα τα βράδια που θα ήθελες να κάνεις σεξ, αλλά το σώμα αδυνατεί να ακολουθήσει.

Μήπως να ακολουθήσεις τον ρυθμό των ορμονών σου;

Αντί λοιπόν να κάνεις αυτό που θεωρείται φυσιολογικό, ακολούθησε το σώμα σου όταν είναι στο peak του και μπορεί να χαρίσει και στους δύο ατελείωτη απόλαυση. Πότε είναι αυτό; Νωρίς το πρωί. Πριν καν ανοίξεις τα παντζούρια και πιεις καφέ, το σώμα σου είναι στην ιδανική κατάσταση για σεξ γιατι τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι υψηλά και στα δύο φύλα.

Μην βιαστείς να πεις όχι στο πρωινό σεξ

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά εδώ που μιλάμε για τα οφέλη του πρωινού σεξ, μήπως να το ξανασκεφτείς ή να κάνεις τουλάχιστον πιο νωρίς μέσα στη μέρα; Όσο πιο νωρίς, τόσο περισσότερο μειώνεται το άγχος και εκκρίνεται ωκυτοκίνη, η ορμόνη της αγάπης, που θα σε ακολουθεί για το υπόλοιπο της ημέρας.

Κάνε πρωινό σεξ για να αναθερμάνεις τη σχέση

Το σεξ στην καραντίνα έχει περάσει από διακυμάνσεις και είναι απολύτως φυσιολογικό. Αν διανύεις μία πεσμένη φάση, το πρωινό σεξ θα αναβαθμίσει την κατάσταση, εφόσον μπορεί να διαρκέσει περισσότερο, η στύση είναι πιο πιθανή και το σώμα πιο χαλαρό και έτοιμο. Το ζητούμενο είναι να πειραματίζεσαι και να μην μένεις σε στερεοτυπικές αντιλήψεις που πιθανώς δεν λειτουργούν για εσένα.