ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Λαχταριστά μπισκότα με σοκολάτα για να τρως κάθε μέρα. Χωρίς ζάχαρη και γλουτένη

Unsplash

Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι στο φαγητό, αυτό θα ήταν να τρως ό,τι θες χωρίς να παχαίνεις. Κι αν σου έλεγα ότι γίνεται; Έχουμε φτάσει, ευτυχώς, σε αυτήν την εποχή όπου οι παραλλαγές των αγαπημένων μας γλυκών και φαγητών είναι ατελείωτες.

Αν ανήκεις στους ανθρώπους που δεν μπορούν να φάνε γλουτένη ή θέλουν να μειώσουν τη ζάχαρη, δεν χρειάζεται να στερείσαι τα αγαπημένα σου γλυκά. Αλλά ακόμα και αν απολαμβάνεις όλες τις τροφές, μπορείς να καταναλώνεις πιο συχνά μπισκότα με σοκολάτα. Για την ακρίβεια, να γίνουν το αγαπημένο σου βραδινό σνακ χωρίς ενοχές, αλλά μόνο με απόλαυση.

Η συνταγή που σου κάνει καλό

Σε αυτά τα μπισκότα με σοκολάτα, δεν υπάρχει ούτε ζάχαρη ούτε γαλακτοκομικά. Αντιθέτως, εδώ θα βάλεις αλεύρι αμυγδάλου, βούτυρο αμυγδάλου, βρώμη και ξηρούς καρπούς. Συνεπώς παίρνεις μπόλικη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Επιπλέον, τα μπαχαρικά που θα βάλεις στα μπισκότα θα σε γεμίσουν με οφέλη. Πάμε να τα φτιάξουμε.

Υλικά για μπισκότα με σοκολάτα:

1 μεγάλο αυγό

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

μισό φλιτζάνι βούτυρο αμυγδάλου

1/4 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου

λίγο χοντρό αλάτι

μισό φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας

μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

1/4 φλιτζάνι βρώμη

1/4 φλιτζάνι σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και βάλε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε με την κουτάλα το αυγό, τη βανίλια και το βούτυρο αμυγδάλου. Πρόσθεσε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλάτι, τη ζάχαρη καρύδας και τη μαγειρική σόδα μέχρι να έχεις ένα αφράτο μείγμα. Τέλος, ρίξε τα καρύδια, τη βρώμη και τις σταγόνες σοκολάτας.

Πάρε scoops από τη ζύμη με ένα κουτάλι και ψήσε τα μπισκότα στον φούρνο για 10-15 λεπτά. Μπορείς να τα αφήσεις σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 μέρες ή να τα βάλεις στην κατάψυξη, σε περίπτωση που δεν θες να τρως συνέχεια. Αν και με τόσες λίγες θερμίδες και θρεπτικά στοιχεία, μπορείς να το κάνεις.