SEX

Karezza: Το σεξ trend που θα απογειώσει την ερωτική σου ζωή

iStock

Αν ψάχνεις έναν τρόπο να προσθέσεις λίγο αλατοπίπερο στη σεξουαλική σου ζωή, μπορεί να θέλεις να πειραματιστείς με ένα νέο σεξ trend που ονομάζεται karezza.

Τι ακριβώς είναι το karezza;

Το «karezza» είναι ένα παιχνίδι με την ιταλική λέξη για το χάδι (carezza). Όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι μια τεχνική σεξ που δίνει προτεραιότητα στο άγγιγμα, τη σύνδεση και την οικειότητα, και όχι απλώς τον οργασμό. Στην πραγματικότητα, με το karezza, οι σύντροφοι μπορεί σκόπιμα να καθυστερήσουν τον οργασμό για να διατηρήσουν την ενέργειά τους και να επικεντρωθούν στον συναισθηματικό τους δεσμό. Αυτή η μέθοδος θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για άτομα σε μακροχρόνιες σχέσεις που μπορεί να έχουν συνηθίσει να έχουν ένα συγκεκριμένο είδος σεξ.

Karezza: Το σεξ trend που θα απογειώσει την ερωτική σου ζωή Pexels

Η έμφαση δεν δίνεται στο σεξουαλικό πάθος, αλλά στην πνευματική αγάπη για ένα άλλο άτομο. Σκέψου χαμόγελα και χάδια και όχι τυπικές δραστηριότητες προκαταρκτικού παιχνιδιού. Όταν το ζευγάρι φτάνει σε σεξουαλική επαφή, είναι πολύ πιο αργή και πιο χαλαρή από μια τυπική επαφή.

Η πρακτική karezza, είναι το αντίθετο του «συμβατικού σεξ», σύμφωνα με τη σύμβουλο ζευγαριών, Irene Fehr. Κατά τη διάρκεια του «συμβατικού σεξ», υπάρχει μια προκαθορισμένη σειρά κινήσεων ή αναμενόμενη εξέλιξη: Προκαταρκτικά παιχνίδια, σεξ και σχεδόν πάντα οργασμός. «Σε αυτό το είδος σεξ, η σύνδεση είναι δευτερεύουσα. Η βιασύνη για οργασμό, μπορεί να βάζει σε τις αισθήσεις ή τον σύντροφό σου». Αν και αυτό το είδος σεξ μπορεί να είναι συναρπαστικό όταν γνωρίζεις για πρώτη φορά κάποιον, μπορεί να γίνει μονότονο στην πάροδο του χρόνου, επειδή το σώμα συνηθίζει στη ρουτίνα.

Karezza – Μια συναρπαστική εμπειρία για ολόκληρο το σώμα

Το karezza – ή «σεξ σύνδεσης», όπως το αποκαλεί η Fehr – δίνει χρόνο και χώρο να απολαύσεις τη σύνδεση και το άγγιγμα, κατά τη διάρκεια του σεξ. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη κορύφωση, καθώς δίνεις στο σώμα σου περισσότερες ευκαιρίες και ερεθίσματα. Αλλά ακόμα και αν δεν οδηγήσει σε οργασμό, το σεξ karezza είναι επίσης μια συναρπαστική εμπειρία: «Είναι μια εμπειρία για ολόκληρο το σώμα, που σε γεμίζει ενέργεια», εξηγεί η Fehr.

Εάν δεν νιώθεις απόλυτα άνετα στη σχέση σου, το σεξ που δίνει προτεραιότητα στην οικειότητα, μπορεί να φαίνεται τρομακτικό. «Το karezza σεξ είναι πιο δύσκολο και μπορεί να προκαλέσει άγχος για τους περισσότερους ανθρώπους», προσθέτει. Η συζήτηση με τον/την σύντροφό σου, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσεις, ώστε να γνωρίζει ποιοι είναι οι στόχοι σου. Συζητήστε για τις επιθυμίες σου, τι σε ελκύει στον/στην σύντροφό σου, αλλά και γιατί θα ήθελες να δοκιμάσετε τη συγκεκριμένη πρακτική. «Αυτό δημιουργεί ένα πλαίσιο περιέργειας, και μέσα σε αυτό, μπορείτε να πειραματιστείτε και να εξερευνήσετε. Αλλά πρέπει να είναι συνειδητό και σκόπιμο», υπογραμμίζει η Fehr.

Ποια είναι τα οφέλη που χαρίζει στην ερωτική σου ζωή;

Ένας από τους κύριους στόχους της πρακτικής karezza,  είναι να διατηρήσει μια ισχυρή σεξουαλική ενέργεια και να αποτρέψει τη σεξουαλική ένταση ή τη μείωση των σεξουαλικών επιθυμιών. Επίσης πρόκειται για μια σεξουαλική πρακτική, η οποία μπουστάρει τα θετικά συναισθήματα στον εγκέφαλο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι αισθησιακές δραστηριότητες που αποτελούν μέρος της karezza – όπως η αγκαλιά, το χαμόγελο και το φιλί – ενισχύουν τα επίπεδα ωκυτοκίνης στο σώμα. Η ωκυτοκίνη, που ονομάζεται επίσης ορμόνη της «αγάπης» ή της «αγκαλιάς», απελευθερώνεται όταν οι άνθρωποι δένονται κοινωνικά μεταξύ τους. Εκτός από το να επιβραδύνεις τον ρυθμό σου κατά τη διάρκεια του σεξ και να χαϊδεύεις τον/την σύντροφό σου, η Fehr προτείνει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά, ώστε να γνωρίζεις τι συμβαίνει και τα συναισθήματα που νιώθεις. Μπορεί να αισθάνεσαι άβολα στην αρχή, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασκηθείς στην επικοινωνία.

Είναι η karezza κατάλληλη για εσένα;

Το να δοκιμάζεις μια νέα σεξουαλική τεχνική, μπορεί να είναι ταυτόχρονα συναρπαστική και προκλητική. Η πρακτική karezza, είναι πολύ διαφορετική από τους περισσότερους τύπους παραδοσιακών σεξουαλικών επαφών. Έτσι, μπορεί να είσαι επιφυλακτική για το κατά πόσο μπορεί να ικανοποιήσει εσένα και τον/την σύντροφό σου. Αλλά οι fan της συγκεκριμένης πρακτικής, υποστηρίζουν ότι είναι απείρως πιο ικανοποιητική από τους πιο παραδοσιακούς τύπους σεξουαλικής επαφής, όπου ο οργασμός είναι o κύριος -αν όχι ο μόνος- στόχος.

Πώς μπορείς να ξέρεις ότι η karezza είναι η κατάλληλη για εσένα; Θα πρέπει απλά να το δοκιμάσεις. Το karezza σεξ μπορεί να είναι ο αέρας ανανέωσης που χρειάζεται η σεξουαλική σου ζωή. Και αν τελικά δεις ότι δεν είναι ακριβώς του γούστου σου, τουλάχιστον θα έχεις ένα μασάζ από τον/την σύντροφό σου.