ΣΧΕΣΕΙΣ

7 μικρά πράγματα που κάνεις στο σεξ όταν νιώθεις αγάπη

Unsplash

Το σεξ μπορεί να πάρει διάφορες μορφές. Κλασικό και vanilla, kinky, σύντομο, με διάρκεια, ή με διάφορους πειραματισμούς. Αυτό που το διαφοροποιεί το είναι το πώς νιώθουν οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτό.

Εννοείται ότι μπορεί να είναι πολύ καλό, ακόμα και αν δε υπάρχουν δυνατά συναισθήματα. Η αγάπη όμως δημιουργεί μία διαφορετική σύνδεση, που εκδηλώνεται και στην ερωτική πράξη. Είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες στο σεξ που σε συνδέουν και που αποδεικνύουν πως υπάρχει αγάπη εδώ.

Eye contact

Μην το γελάς. Το να διατηρείς οπτική επαφή κατά τη διάρκεια του σεξ δεν είναι απλό πράγμα. Δείχνει βαθιά οικειότητα και ότι σε ενδιαφέρει να δεις πώς ανταποκρίνεται ο παρτενέρ σε αυτά που κάνεις. Και όλοι ξέρουμε ότι οι γκριμάτσες είναι μία καλή καθοδήγηση για το αν το πας καλά.

Επικοινωνούν

Όταν κάποιος σε ρωτά αν σου αρέσει αυτό που κάνει, αν δε σου αρέσει, αν πονάς και γενικά επικοινωνεί, σημαίνει ότι ενδιαφέρεται πολύ για την απόλαυσή σου. Το ίδιο ισχύει και για τη δική του πλευρά. Όταν σου λέει τι θέλει και δεν ντρέπεται να το ζητήσει.

Κρατιούνται χέρι χέρι

Ναι, όταν κάνεις σεξ με τον σύντροφό σου και κρατιέστε από το χέρι, είναι σημαντική ένδειξη συναισθηματικής σύνδεσης. Γενικότερα, τα χάδια και τα φιλιά που δεν είναι αμιγώς σεξουαλικά, δείχνουν το νοιάξιμο που είναι πανταχού παρόν.

Δε βιάζονται να σηκωθούν μετά το σεξ

Όταν τελειώνει η πράξη, δε βιάζεται κανείς να σηκωθεί για να φύγει ή να κάνει ντους. Ακόμα και αν δεν είναι και οι δύο fans της αγκαλιάς και του χουχουλιάσματος, θα καθίσουν εκεί για λίγο έστω για να μιλήσουν. Και να πουν πώς ένιωσαν.

Το λένε «κάνουμε έρωτα» και όχι σεξ

Μπορεί να ακούγεται αστείο και να σε κάνει να σκέφτεσαι σαπουνόπερες, αλλά είναι μία αληθής φράση. Όταν το σεξ αποκτά άλλη διάσταση στη ζωή σου, ναι, νιώθεις ότι κάνεις έρωτα και δεν είναι ντροπή. Είναι μαγκιά.

Γελάνε με τις αμήχανες στιγμές

Αν ακουστεί κάποιος περίεργος ήχος κατά τη διάρκεια του σεξ, δε θέλεις να πεθάνεις από ντροπή ούτε το αφήνεις να περάσει έτσι. Γελάτε, κάνετε πλάκα με αυτό και συνεχίζετε κανονικά χωρίς να έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Προχωράμε.

Μιλούν για το σεξ που κάνουν

Το σεξ είναι κυρίως πράξη και χημεία, αλλά είναι σημαντικό να υπάρχει επικοινωνία για το θέμα και τις υπόλοιπες ώρες. Ένα ζευγάρι που αγαπιέται, συζητά για τις φαντασιώσεις, για το τι λειτουργεί και τι όχι και πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί το σεξ.