ΥΓΕΙΑ

Καφές: 3 λάθη που κάνεις όταν τον φτιάχνεις και δεν παίρνεις όλα τα οφέλη

Unsplash

Η αγαπημένη σου συνήθεια. Ο λόγος που σηκώνεσαι κάθε πρωί με ανυπομονησία γιατί ξέρεις ότι είναι ο μόνος τρόπος να ξυπνήσεις.

Ο καφές είναι σκέτη απόλαυση αλλά όχι μόνο για τον ουρανίσκο σου. Δίνει αντιοξειδωτικά στον εγκέφαλο, βιταμίνη Β5 που παράγει ερυθρά αιμοσφαίρια, μαγνήσιο για τα οστά και τους μύες και κάλιο για μειωμένη πίεση. Μήπως όμως τον φτιάχνεις με τέτοιο τρόπο που σαμποτάρει όλα τα προαναφερθέντα οφέλη; Μήπως κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη;

Βάζεις πολλή ζάχαρη

Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, δεν μπορούμε όλοι να πίνουμε τον καφέ μας σκέτο. Όταν όμως το παρακάνεις με την ποσότητα και τον πίνεις πιο γλυκό κι από ραβανί, τότε χάνεις όλα τα οφέλη για την υγεία σου. Σε πρώτη φάση, προσπάθησε να βάζεις τη λιγότερη δυνατή ποσότητα για τους γευστικούς σου κάλυκες. Ή δοκίμασε να βάζεις κανέλα (που έχει τρομερές αντιοξειδωτικές ιδιότητες) και γάλα αμυγδάλου που είναι φυτικό και θα δώσει περισσότερη γεύση.

Προσθέτεις κορεσμένα λιπαρά

Δεν είναι κακό να βάζεις λίγη έτοιμη κρέμα πού και πού στον καφέ σου, αλλά αν το παρακάνεις με την ποσότητα και με κρέμες που έχουν κορεσμένα λιπαρά, αυξάνεις τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο. Αντ’ αυτού, προτίμησε φυτικά προϊόντα και μάθε να διαβάζεις καλύτερα τις ετικέτες.

Καφές χωρίς φίλτρο δεν πίνεται

Είναι πολύ σημαντικό να πίνεις καφέ που έχει αλεστεί και έχει περάσει από φίλτρα. Αν δεν το κάνεις, επιτρέπεις στα χημικά και τα έλαια να περάσουν στον οργανισμό σου, επιδρώντας αρνητικά στην καρδιά. Όταν φτιάχνεις γαλλικό, μην ξεχνάς ποτέ τα χάρτινα φίλτρα, που αποδεικνύεται ότι είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος.