ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να φας σοκολάτα

Pexels

Μπορεί όταν ήμασταν παιδιά, να μας έλεγαν ότι πρέπει να φάμε πρώτα το φαγητό μας, αν θέλουμε να φάμε γλυκό, ωστόσο, είμαι στην ευχάριστη θέση να σου ανακοινώσω ότι για  τη σοκολάτα, ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Συγκεκριμένα, μια νέα βρετανική έκθεση αποκάλυψε την καλύτερη ώρα της ημέρας για να φας σοκολάτα. Και μπορεί να μην είναι αυτή που περίμενες. Σύμφωνα με τους ειδικούς λοιπόν, όσοι από εμάς περιμέναμε μέχρι το μεσημεριανό ή και αργότερα για να φάμε σοκολάτα, κάναμε λάθος. Drum roll please: Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να καταναλώσουμε την αγαπημένη μας γλυκιά απόλαυση, είναι στην πραγματικότητα μεταξύ 9 και 11 το πρωί.

Αυτό συμβαίνει καθώς ο ουρανίσκος, δεν έχει αλλοιωθεί από άλλες γεύσεις μέσα στην ημέρα. Ωστόσο, η έρευνα αποκάλυψε ότι αυτό είναι κάτι που κάνει μόνο ένας στους πέντε ανθρώπους (20%).

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να φας σοκολάτα Pexels

Εσύ τρως σωστά την αγαπημένη σου σοκολάτα;

Πώς μπορείς να τρως λάθος σοκολάτα θα μου πεις. Κι όμως, τα λάθη γύρω από την κατανάλωση σοκολάτας είναι πολύ συχνά. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε εκτός από το να τρώμε σοκολάτα τη λάθος ώρα της ημέρας, είναι να την αποθηκεύουν στο ψυγείο. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, η σοκολάτα δεν πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο, ακόμα κι αν η θερμοκρασία έξω είναι στα ύψη. Θα πρέπει απλώς να διατηρείται σε δροσερό μέρος στο σπίτι, για να μη λιώσει.

Η ιδανική θερμοκρασία είναι 18 βαθμούς Κελσίου. Αν η σοκολάτα είναι πολύ ζεστή, θα θρυμματιστεί ή θα λιώσει στα χέρια σου. Εάν δεν μπορείς να ακούσεις το σπάσιμο, όταν κόβεις, ένα κομμάτι σοκολάτας, πιθανότατα δεν είναι στη σωστή θερμοκρασία.

Ο δεκάλογος της αγαπημένης σου γλυκιάς απόλαυσης

  • Κατανάλωσε νωρίς μέσα στην ημέρα την αγαπημένη σου σοκολάτα, με φρέσκο ​​ουρανίσκο, για μια δόση καφεΐνης και έξτρα ενέργεια μέχρι το μεσημεριανό σου γεύμα.
  • Μην τη φυλάς στο ψυγείο, αλλά στους 18 βαθμούς Κελσίου, για να αποτρέψεις την οξείδωση, την κρυστάλλωση της ζάχαρης και οποιαδήποτε μεταφορά οσμών.
  • Άφησε τη να λιώσει στο στόμα, επιτρέποντας στο βούτυρο κακάο και όλες τις γεύσεις, να αναδυθούν.
  • Κατανάλωσε μικρές ποσότητες, έως και έξι κομμάτια των 4 γραμμαρίων, για να αποτρέψεις την υπερδιέγερση των γευστικών καλύκων.
  • Χρησιμοποίησε όλες τις αισθήσεις σου. Η όραση, η όσφρηση, η υφή και ακόμη και η ακοή, είναι μέρος της εμπειρίας.
  • Όταν η σοκολάτα κόβεται εύκολα, σημαίνει ότι έχει διατηρηθεί σωστά και έχει τη σωστή δομή και ποιότητα.
  • Απόλαυσέ την χωρίς περισπασμούς. Η σοκολάτα έχει τόσες πολλές γεύσεις, οπότε δώσε της την προσοχή που της αξίζει.
  • Αν προτιμάς την γλυκιά σοκολάτα (γάλακτος ή λευκή) συνόδευσέ την με πικρές τροφές. Αν από την άλλη είσαι fan της μαύρης σοκολάτας, τα πιο αλμυρά φαγητά αναδεικνύουν τη γεύση της.
  • Περίμενε για την επίγευση. Μερικές σοκολάτες μπορούν να αφήσουν μια επίγευση έως και 45 λεπτών, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι περίπου 15 λεπτά.
  • Η ανάμειξη διαφορετικών τύπων σοκολάτας, μπορεί να υπερδιεγείρει τους γευστικούς κάλυκες, γι’ αυτό αποφύγετε την ανάμειξη διαφορετικών τύπων, όπως γάλακτος και μαύρης σοκολάτας.