ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 πράγματα που συμβαίνουν αν τρως σοκολάτα καθημερινά

Pexels

Δεν υπάρχουν πολλοί που να αντιπαθούν τη σοκολάτα. Είτε πρόκειται για παγωτό, μπισκότα, ρόφημα ή απλώς ένα κομμάτι, οι περισσότεροι από εμάς, δεν θα γυρίσουμε εύκολα την πλάτη μας στην γλυκιά αυτή λιχουδιά. Τι συμβαίνει όμως στο σώμα όταν καταναλώνεις σοκολάτα σε καθημερινή βάση;

Αυτό που πρέπει να έχεις κατά νου, είναι ότι δεν είναι όλες οι σοκολάτες το ίδιο. Το κακάο στη φυσική του μορφή, είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά, γι’ αυτό η μαύρη σοκολάτα είναι συχνά πιο υγιεινή από άλλα είδη,

Τι συμβαίνει στο σώμα σου αν τρως σοκολάτα καθημερινά; Pexels

1. Μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς

Η μαύρη σοκολάτα βοηθά στην προστασία της καρδιάς, λόγω των ισχυρών αντιοξειδωτικών που περιέχει, τα φλαβονοειδή. Αυτά μπορούν να αυξήσουν την κυκλοφορία του αίματος στην καρδιά, να μειώσουν τον κίνδυνο θρόμβωσης και έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν και την αρτηριακή πίεση.

2. Μπορεί να βοηθήσει με το άγχος

Αρκετές έρευνες υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή μας. Μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους και στρες. Ωστόσο, πέρα από την ποσότητα, σημασία έχει και η ποιότητα σοκολάτας. Οι δίαιτες υψηλότερες σε πρόσθετα σάκχαρα, έχουν πράγματι συνδεθεί με περισσότερες περιπτώσεις άγχους και κατάθλιψης. Το μάντεψες: H μαύρη σοκολάτα, είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις.

3. Μπουστάρεις τον οργανισμό σου με μαγνήσιο

Η σοκολάτα είναι μια καλή πηγή μαγνησίου, ένα μέταλλο που χαρίζει πολλά οφέλη στον οργανισμό μας και ιδιαίτερα για την υγεία του εγκεφάλου. Για ακόμα μια φορά, η υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, είναι καθοριστικής σημασίας.

 

4. Μπορεί να μειώσεις την κατανάλωση φρούτων

Τα φρούτα μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λαμβάνει ο οργανισμός σου τα φυσικά σάκχαρα και τους υδατάνθρακες που χρειάζεται. Αλλά η καθημερινή κατανάλωση  σοκολάτας, μπορεί να αλλάξει την επιθυμία σου για ζάχαρη και την ευκαιρία για φυσικά γλυκίσματα.

5. Μπορεί να καταναλώνεις περισσότερες κενές θερμίδες

Ενώ η μαύρη σοκολάτα περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, οι επεξεργασμένες, μπορεί να είναι γεμάτες με πρόσθετη ζάχαρη και πηγή κενών θερμίδων. Πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι επιφορτίζεις τον οργανισμό σου κυρίως με θερμίδες, χωρίς να απολαμβάνει κάποιο όφελος. Τα τρόφιμα με κενές θερμίδες, μπορεί να συμβάλλουν στην αύξηση βάρους και όταν παρασκευάζονται με πρόσθετα σάκχαρα, μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε περισσότερες λιγούρες. Η τακτική κατανάλωση σοκολάτας, μπορεί να προκαλέσει πτώση του σακχάρου που αναπόφευκτα οδηγεί σε εναλλαγές της διάθεσης, αυξημένη πείνα και υψηλό σάκχαρο στο αίμα.