ΣΩΜΑ

4 αιτίες που αφυδατώνεται η επιδερμίδα σου το καλοκαίρι, εκτός από την έλλειψη νερού

Imaxtree Imaxtree

Το καλοκαίρι είναι η δεύτερη αγαπημένη μου εποχή (η πρώτη είναι η άνοιξη) αλλά ταυτόχρονα είναι και η εποχή που η επιδερμίδα μου αφυδατώνεται περισσότερο. Και δεν είναι ΜΟΝΟ το γεγονός πως δεν πίνω πολύ νερό (#τοπαραδεχομαι- #τοπροσπαθω). Ιδιαίτερα, τώρα το καλοκαίρι, υπάρχουν ακόμη μερικές αιτίες που συμβάλλουν στη θαμπή όψη, την τραχιά υφή, αλλά και την έλλειψη ελαστικότητας στην επιδερμίδα μου.  Τσέκαρε αναλυτικά, παρακάτω:

 

Ο ήλιος

Δεν θα κουραστούμε να το λέμε και εσύ να το διαβάζεις από αυτή εδώ τη στήλη. Η χρήση αντηλιακού με προστασία ευρέος φάσματος (από τις UVA και UVB ακτίνες του ήλιου )είναι σημαντική καθ ‘όλη τη διάρκεια του χρόνου. Εξίσου ζωτικής σημασίας βέβαια, είναι και η ανανέωσή του κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πέρα από την προστασία σας από τις υπεριώδεις ακτίνες, η εφαρμογή αντηλιακού μπορεί να αποτρέψει την πρόωρη γήρανση του δέρματος (φωτογήρανση) και να διατηρήσει τον ομοιόμορφο τόνο του. Γι’ αυτό τον λόγο, φρόντισε να το εφαρμόζεις καθημερινά μετά την ενυδατική σου, φυσικά.

 

Η θάλασσα/ πισίνα

Η περιποίηση της επιδερμίδας, ιδιαίτερα του σώματός μας, δεν πρέπει να σταματά στην παραλία/ πισίνα και στο αντηλιακό. Το τρίπτυχο υψηλές θερμοκρασίες, ήλιος και θάλασσα/ πισίνα (aka θαλασσινό νερό ή χλώριο), μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση και ερεθισμό στην επιδερμίδα, πόσο μάλλον, όταν δεν κάνουμε αμέσως ντους. Επομένως, είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε μια super ενυδατική κρέμα/ λοσιόν/ γαλάκτωμα, ειδικά στις διακοπές μας αλλά και γενικότερα, τις μέρες που περνάμε πολλές ώρες στη θάλασσα, προκειμένου να «κλειδώσουμε» την υγρασία στην επιδερμίδα μας.

Το air-condition

Υπάρχουν μέρες που η ζέστη είναι ανυποφόρη και το μόνο που θέλεις είναι να κάτσεις κάτω από το air condition όλη μέρα. Σε καταλαβαίνουμε, το έχουμε νιώσει. Βέβαια, η συνήθεια air condition όλη μέρα, 24ώρες/24ωρο, μπορεί να στοιχίσει στην επιδερμίδα σου, μιας και το κλιματιστικό απορροφά την υγρασία από τον αέρα, με αποτέλεσμα να την αφυδατώνει. Αν δεν μπορείς να το αποφύγεις, τότε φρόντισε να πίνεις αρκετό νερό αλλά και να ενυδατώνεσαι με τα σωστά προϊόντα σε καθημερινή βάση (πρωί και βράδυ).

Η έλλειψη περιποίησης μετά το ξύρισμα

Ιδιαίτερα τώρα, το καλοκαίρι, που το ξύρισμα είναι μέσα στην καθημερινή beauty ρουτίνα κάθε γυναίκας (εκτός κι αν κάνεις λέιζερ ή αποτρίχωση με κερί), καλό είναι, να δείξεις λίγη παραπάνω αγάπη στην επιδερμίδα σου, αν θέλεις να παραμείνει λαμπερή και ενυδατωμένη. Γι’ αυτό, λοιπόν, φρόντισε αμέσως μετά το μπάνιο, όταν και η επιδερμίδα σου είναι νωπή, να απλώσεις μία κρέμα που θα «κλειδώσει» την υγρασία. Για να απορροφηθεί καλύτερα η κρέμα από την επιδερμίδα σου, καλό είναι να έχεις κάνει από πριν απολέπιση προκειμένου να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους.