ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα ζήσεις στην απόλυτη ευτυχία!

Pexels

Η απόλυτη ευτυχία! Υπάρχει; Πού βρίσκεται; Από που πηγάζει; Μπορεί ο τίτλος να σου ακούγεται βαρύγδουπος ή να περίμενες να διαβάσεις ένα άρθρο για σχέσεις!

Ήρθε, όμως, η στιγμή να μιλήσουμε για την ευτυχία που είναι βαθιά ριζωμένη μέσα μας και πώς μπορούμε να την φέρουμε στην επιφάνεια. Η απόλυτη ευτυχία δεν ξεκινά από τον σημαντικό άλλο της ζωής σου, από τον ιδανικό σύντροφο που περιμένεις να έρθει. Η ευτυχία ξεκινά από μέσα μας και πρέπει να την φέρουμε εμείς πρώτα στην επιφάνεια για να συμβούν και όλα τα υπόλοιπα που προσδοκούμε.

Έρχομαι εδώ για να σου πω ότι το πώς αισθάνεσαι καθορίζει τη ζωή σου. Το πώς αισθάνεσαι καθρεφτίζει τη ζωή σου. Ό,τι αισθανόμαστε μέσα μας το δημιουργούμε έξω. Δεν είμαστε έρμαια μιας κατάστασης, δεν είμαστε οι κακόμοιροι που μας τυχαίνουν τα πράγματα. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι εμείς δημιουργούμε τα πράγματα. Εμείς φέρνουμε σε εμάς ό,τι αισθανόμαστε και πιστεύουμε ότι θα συμβεί. Το πώς αισθάνεσαι τη δεδομένη στιγμή και το πώς αισθάνεσαι κάθε δευτερόλεπτο καθορίζει τη ζωή σου. Καθορίζει πώς θα ζήσεις τη ζωή. Άρα τι σημαίνει αυτό; Πως η μοναδική που μπορεί να δεσμευτεί και να φέρει την ευτυχία στην ζωή σου, είσαι εσύ! Το συναίσθημα είναι μια αίσθηση!

Υπάρχουν 27 διαφορετικά συναισθήματα

Κάποια από αυτά είναι η πίστη, η εμπιστοσύνη, η χαρά, η αγάπη, η εκτίμηση, η ευγνωμοσύνη, το πάθος, ο ενθουσιασμός, η θετική προσδοκία, η αισιοδοξία, η ελπίδα, η ικανοποίηση. Υπάρχουν και πολλά άλλα όμως αρνητικά. Είναι καθαρά δική σου η επιλογή σε ποια μεριά θα πας και πώς θα επιλέξεις να αισθάνεσαι.

Όταν είσαι στη θετική πλευρά, τότε μπορείς να πας εκεί έξω και να δημιουργήσεις, να δουλέψεις, να ζητήσεις. Μπορείς να πας εκεί έξω και να ονειρευτείς, να δημιουργήσεις τη σχέση που θέλεις, να επικοινωνήσεις σωστά. Γιατί; Επειδή θα είσαι από τη μεριά της αγάπης και αυτό που θα κάνεις θα έχει ένα θετικό πρόσημο.

Η επόμενη μεριά, που είναι η μεριά του φόβου, έχει τα εξής συναισθήματα: ανία, απαισιοδοξία, εκνευρισμό, καταπίεση, απογοήτευση, αμφιβολία, ανησυχία, κατηγορία, αποθάρρυνση, θυμό, εκδίκηση, οργή, ζήλια, ανασφάλεια, φόβο. Όταν είσαι σε αυτά τα συναισθήματα, το μόνο που σου προτείνω να κάνεις είναι ό,τι μπορείς για να βγεις από τη στήλη του φόβου και να πας στη στήλη  της αγάπης.

Ό,τι και να κάνεις, όταν νιώθεις αυτά τα συναισθήματα, τι θα φέρουν πίσω; Θα φέρουν φόβο. Επειδή είσαι στη μεριά του φόβου. Οπότε αυτό που κάνεις είναι να μπαίνεις στη διαδικασία να δεις πώς μπορείς να αλλάξεις αυτά τα συναισθήματα: να φεύγεις από τον φόβο και να μπαίνεις μέσα στην αγάπη.

Για να δημιουργήσεις τη ζωή που θέλεις, το Α και το Ω είναι να αναπτύξεις τα θετικά συναισθήματα που θα σε φέρουν στην απόλυτη ευτυχία.

Να είσαι στη μεριά της αγάπης, των συναισθημάτων που βρίσκονται στη μεριά της αγάπης. Να είσαι στη μεριά όπου είναι η πίστη, η εμπιστοσύνη, η χαρά, η αγάπη, η εκτίμηση, η ευγνωμοσύνη, το πάθος, ο ενθουσιασμός, η θετική προσδοκία, η ελπίδα, η ικανοποίηση, η αισιοδοξία. Αν είσαι σε αυτή τη μεριά, μπορείς να δημιουργήσεις τη ζωή που θέλεις. Καθώς θα φέρεις πίσω το συν.

Πολλές φορές θα βρεθούν στην καθημερινότητά σου άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να σε βγάλουν από αυτή τη κατάσταση. Θα σε εκνευρίσουν, θα σε απογοητεύσουν, θα προσπαθήσουν να σε εκνευρίσουν. Είναι δική σου η επιλογή αν θα πέσεις στην παγίδα να αλλάξεις πλευρά και να νιώσεις όλα εκείνα τα άσχημα συναισθήματα ή αν θα συνεχίσεις να βλέπεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων και να μετατρέπεις κάθε δυσκολία σε ένα τεράστιο μάθημα για σένα.

Δούλεψε σε αυτή την πλευρά και φέρε κοντά σου μόνο εκείνα που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι την απόλυτη ευτυχία.

Τζιλ Δούκα MBA, MCC
Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation
Διαπιστευμένη life coach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com