ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η απλή προσθήκη στη διατροφή που σου χαρίζει χρόνια ζωής

Pexels

Αν και δεν υπάρχει κανένα μαγικό χάπι για την τέλεια υγεία, υπάρχουν αρκετά μικρά πράγματα, που μπορούν να μας χαρίσουν χρόνια ζωής. Ένας συνδυασμός σωστών διατροφικών συνηθειών, συχνής σωματικής άσκησης, καλού ύπνου και διαχείριση των επιπέδων άγχους, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ωστόσο, μερικές φορές, ακόμα και οι μικρότερες αλλαγές, μπορούν να βελτιώσουν τη γενική υγεία μας. Ακόμα κι αν μιλάμε για κάτι τόσο απλό όσο το να προσθέσεις λίγη κανέλα στα αγαπημένα σου ροφήματα και φαγητά.

Η κατανάλωση κανέλας είναι ένα πολύτιμο, διατροφικό μυστικό, για όλους τους σωστούς λόγους. Σχετική ανασκόπηση μελετών στο Pharmacognosy Research ερεύνησε διάφορες μελέτες για την κανέλα και βρήκε ότι είναι ευεργετική λόγω των «αντιοξειδωτικών, αντιφλεγμονωδών, αντιλιπαιμικών, αντιδιαβητικών, αντιμικροβιακών και αντικαρκινικών» επιδράσεων της.

Τι ακριβώς σημαίνει λοιπόν αυτό για την υγεία μας;

Η απλή προσθήκη στη διατροφή που χαρίζει χρόνια ζωής Pexels

Μειώνει τη φλεγμονή

Η κανέλα περιέχει αντιοξειδωτικά όπως πολυφαινόλες. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη μείωση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν κυτταρικές βλάβες, όπως και στη μείωση της φλεγμονής. Η μείωση της φλεγμονής στο σώμα έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθά στη διατήρηση της σύστασης του σώματος, βοηθώντας στην αποτροπή ορισμένων ασθενειών που σχετίζονται με το βάρος, βοηθώντας στην πρόληψη της παχυσαρκίας.

Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ασθενειών

Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της κανέλας, μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών. Η κανέλα βοηθά στη μείωση του σακχάρου στο αίμα και στη μείωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη. Γεγονός που την καθιστά το τέλειο μπαχαρικό για άτομα με διαβήτη τύπου 2. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων, μειώνοντας τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.

Η κανέλα μειώνει το σάκχαρο στο αίμα

Το μυρωδάτο αυτό μπαχαρικό, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την ποσότητα της γλυκόζης που εισέρχεται στο αίμα μετά από ένα γεύμα, παρεμβαίνοντας σε πολλά πεπτικά ένζυμα, τα οποία επιβραδύνουν τη διάσπαση των υδατανθράκων στο πεπτικό σύστημα. Μπορεί επίσης να δράσει στα κύτταρα μιμούμενη την ινσουλίνη, η οποία βοηθά στη βελτίωση της πρόσληψης γλυκόζης από τα κύτταρα του οργανισμού.

Η κανέλα δεν έχει θερμίδες

Η φυσικά γλυκιά κανέλα εξοικονομεί θερμίδες και αποτρέπει τις απότομες μεταβολές του σακχάρου στο αίμα και τις συνεπακόλουθες αυξομειώσεις στα επίπεδα ενέργειας που προκύπτουν από την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης. Στην πραγματικότητα, είναι το τέλειο, φυσικό υποκατάστατο της ζάχαρης, χωρίς θερμίδες. Προσθέτει γλυκύτητα χωρίς να δημιουργεί τη φλεγμονή που προκαλεί η ζάχαρη που σαμποτάρει τις προσπάθειες για διαχείριση βάρους.