ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Η ταινία που σε ενάμιση λεπτό θα σε κάνει να βάλεις τη γυμναστική στη ζωή σου

Από τη στιγμή που γεννιέσαι και για ολόκληρη τη ζωή σου, η καθημερινότητά σου κατακλύζεται από κανόνες: πώς και τι να φας, πώς να φερθείς στο σχολείο, το πανεπιστήμιο, τη δουλειά, την οικογένεια, τις σχέσεις, πώς να μιλήσεις και πώς να ντυθείς. Γιατί πρέπει αυτοί οι κανόνες να σε ακολουθούν ακόμα και όταν κάνεις πράγματα που αγαπάς, ασχολίες που σε γεμίζουν όπως η γυμναστική σου;

Κι αν, με μία πρώτη ματιά, δε νιώθεις ότι στη διάρκεια της ημερήσιας άσκησής σου υποσυνείδητα -έστω- επιβάλλεις κανόνες στον εαυτό σου, σκέψου για μια στιγμή: πόσες φορές δεν βασάνισες το σώμα σου, προσπαθώντας να ξεπεράσεις τα όριά σου; Ναι, είσαι πολύ δυνατή. Πας όλο και πιο ψηλά, όλο και πιο γρήγορα, όλο και πιο δυνατά. Τίποτα δε δείχνει να μπορεί να σε σταματήσει. Κι εσύ εξακολουθείς να καταπονείς τον εαυτό σου μέχρι τελικής πτώσης στο γυμναστήριο, στην προπόνηση, στο γήπεδο, οπουδήποτε. Είναι όμως αυτός ο αληθινός σου στόχος;

 

Την απάντηση που γυρεύεις θα τη βρεις στο νέο βίντεο της Bodytalk, που φτιάχτηκε για να σε ελευθερώσει από τα βάρη της καθημερινότητας και για να σου δείξει δρόμους να κάνεις τη γυμναστική τρόπο διασκέδασης και χαράς και όχι πίεσης και καταπόνησης. Με μότο της το “Train for pleasure“, δηλαδή “Γυμνάσου για διασκέδαση“, η Bodytalk σου εξηγεί μέσα σε μόλις ενάμιση λεπτό γιατί δεν σου αξίζει να βλέπεις την άσκηση ως τιμωρία αλλά ως ένα σύμμαχο στην εκπλήρωση των στόχων σου.

Μπορώ να σου διηγούμαι για ώρες προσωπικές μου εμπειρίες αλλά και φίλων μου αναφορικά με τη σχέση μας με τη γυμναστική. Οι περισσότερες κάνουμε το λάθος και την αντιμετωπίζουμε σαν αγγαρεία, ως ένα “αναγκαίο κακό” της ζωής μας και γι’ αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εκκίνηση τα παρατάμε, με μια μεγάλη απογοήτευση βαθιά ριζωμένη μέσα μας που και αυτή τη φορά επιβεβαιώσαμε το σερί των “αποτυχημένων προσπαθειών” μας για μία fitness καθημερινότητα. Αυτό ακριβώς όμως, είναι και το λάθος μας: αντιλαμβανόμαστε τη γυμναστική ως καταναγκαστικό έργο παρά ως μία διέξοδο που θα μας δώσει χαρά, δύναμη, ευεξία, ηρεμία.

Το νέο βίντεο της Bodytalk, λοιπόν, μιλάει στην καθεμιά από εμάς, σαν ο καθρέφτης του εαυτού μας. Σκέψου. Αν σταματούσες για ένα λεπτό και έπαιρνες μια βαθιά ανάσα; Αν κοιτούσες πίσω σου; Απλώς θα διαπίστωνες πως δε σε κυνηγάει κανείς, δεν τρέχεις σε αγώνα δρόμου και δεν χρειάζεται να ξεπερνάς διαρκώς τον εαυτό σου. Το ανθρώπινο σώμα δεν έχει κανόνες, γιατί να του τους επιβάλεις με τη γυμναστική σου; Ήρθε η στιγμή να νιώσεις πως γυμνάζεσαι για να είσαι εσύ καλά, για να περνάς καλά και να το ευχαριστιέσαι. Οι άνθρωποι που αγαπούν τον εαυτό τους δεν μπορεί να γυμνάζονται για να τιμωρήσουν το σώμα τους ούτε για να δείχνουν κάτι που δε νιώθουν. Γυμνάσου για να νιώσεις την ομορφιά, τη ζωντάνια και την ευτυχία να πηγάζει από μέσα σου.

Για να φτάσεις, όμως, να τα κάνεις πράξη όλα αυτά, χρειάζεσαι πρώτα εκείνο το outfit που θα γίνει σύμμαχός σου σε αυτή την προσπάθεια, δίνοντας ώθηση σε κάθε επιπλέον βήμα σου, κάνοντάς σε να νιώθεις εξίσου άνετα στο διάδρομο, στα βάρη, στο στρώμα, στο ποδήλατο, οπουδήποτε. Και δεν υπάρχει καλύτερος συνοδοιπόρος σε έναν τόσο πλήρη τρόπο ζωής από τα ρούχα Bodytalk.

Η γυναικεία σειρά της Bodytalk είναι εκεί για σένα που θες να αναδείξεις το μοναδικό στιλ σου, για εσένα που θες να νιώσεις άνετη και κομψή σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, αφού δεν είναι κατάλληλη μόνο για γυμναστική, αλλά φοριέται εύκολα και σε κάθε άλλη καθημερινή περίσταση, χαρίζοντάς σου ένα πιο χαλαρό και συνάμα fit-stylish look.

Σε έναν κόσμο με τρομερά γρήγορους ρυθμούς, δώσε τη χαρά στον εαυτό σου να απολαμβάνει την ώρα της γυμναστικής, όπως του αξίζει. Μην ξεχνάς ότι το σώμα σου είναι μοναδικό, δεν υπάρχει άλλο σαν κι αυτό, όπως μοναδική είσαι κι εσύ η ίδια, οπότε υπάρχουν πολλοί τρόποι να περάσεις καλά μαζί του. Χαλάρωσε, λοιπόν, κι απόλαυσέ το.