ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού, σε καλούν να κάνεις το ίδιο μέσα από ένα συγκινητικό βίντεο

Pexels

Γνώρισα τη Μαρία Βαλσαμή, μετά από ένα βίντεο που γυρίσαμε με αφορμή το αφιέρωμα του LadyLike για τον Καρκίνο του Μαστού, Pink Ribbon. (Έρχεται οσονούπω, stay tuned) Η ανάγκη της να μοιραστεί όλα όσα πέρασε και στέκεται πια δυνατή απέναντί μου, είναι αφοπλιστική. Ο καρκίνος του μαστού είναι καθοριστικός, είναι το σημείο μηδέν της, όπως λέει και η ίδια. Η εμπειρία εκείνη που την έχει κάνει να βλέπει όλες τις υπόλοιπες με ένα εντελώς άλλο μάτι.

Λίγες ώρες μετά τη γνωριμία μας, έλαβα στο messenger ένα βίντεο από τη Μαρία, σχετικό με τον καρκίνο του μαστού. «Είναι ένα βίντεο που φτιάξαμε με κάποιες κοπέλες που παλέψαμε παρέα. Είναι ερασιτεχνικό, αλλά 100% αληθινό. Εάν νομίζεις ότι θα μπορούσε να συμπεριληφθεί με κάποιο τρόπο στο project σας λόγω του Οκτώβρη, μήνα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, θα ήταν μεγάλη μας χαρά», μου έγραψε και φυσικά δεν μπορούσα να της χαλάσω χατίρι. Είναι, άλλωστε, εντελώς διαφορετικό να νιώθουν εκείνες την ανάγκη να μοιραστούν το μήνυμά τους, από το να τις καλούμε εμείς να το κάνουν.

Στο βίντεο που ακολουθεί, επτά γυναίκες μιλούν για την δική τους περιπέτεια που έχει το ίδιο όνομα: Καρκίνος του μαστού. Μοιράζονται τις εμπειρίες τους, αλλά κυρίως τα λάθη τους, προκειμένου να μη νοσήσει καμία άλλη γυναίκα. Στο τέλος, ο ογκολόγος, κύριος Στέλιος Γιασσάς, καλεί όλες εμάς, να μην απογοητεύσουμε τις γυναίκες που πάλεψαν και νίκησαν τον καρκίνο του μαστού. Να κάνουμε εγκαίρως, όλες, τις προληπτικές εξετάσεις μας.

Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί

Αυτό είναι το δικό της μήνυμα για το βίντεο που δημιούργησαν όλες μαζί: «Ο καρκίνος του μαστού είναι εδώ! Γίνεται όλο και συχνότερος σε όλο και μικρότερες ηλικίες, σε γυναίκες, αλλά και σε άνδρες (σπανιότερα, αλλά συμβαίνει). Έχοντας ως αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης ενάντια στον καρκίνο του μαστού, δημιουργήσαμε αυτό το βίντεο με αγαπημένες γυναίκες που κοινό έχουμε την εμπειρία μας με τον καρκίνο και τη θέληση μας για ζωή! Θέλουμε να διαδώσουμε το μήνυμα πως ο καρκίνος ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΘΕΙ, εφόσον διαγνωσθεί έγκαιρα. Ευχαριστούμε την ομάδα που πραγματοποίησε τεχνικά το βίντεο: Στάθης Τορουνίδης, Άκης Ψαρόπουλος, Ναστάζια Ντούζου. Μεγάλο ευχαριστώ στον ογκολόγο, κύριο Στέλιο Γιασσά, που μας στηρίζει με όλους τους τρόπους (κυρίως με την επιστημονική του κατάρτιση και τις γνώσεις του) στον αγώνα που δίνουμε».