ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Γιατί το Pokemon Go είναι στην πραγματικότητα το απόλυτο fintess trend

Ακόμα κι αν δεν είσαι φανατικός των Pokemon ή των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, σίγουρα έχεις πάρει είδηση τον χαμό που γίνεται με το Pokemon Go. Πρόκειται για μια εφαρμογή η οποία χρησιμοποιώντας εργαλεία του κινητού σου όπως το GPS και η κάμερα, σε βγάζει στο κυνήγι για pokemons.

Εκεί που περπατάς στο Σύνταγμα, ξάφνου πετιέται ένα πλάσμα και εσύ πρέπει να το τσακώσεις. Οι πρώτοι που το έχουν τολμήσει, δείχνουν υπερβολικά εξαρτημένοι σε βαθμό που ανησυχούμε ότι θα τους πατήσει κανένα αυτοκίνητο – γιατί ναι, τα pokemons ξεπετιούνται και μέσα σε λεωφόρους, δεν έχουν κανένα θέμα.

Το καλό, ωστόσο, με αυτή τη νέα τρέλα που ακούει στο όνομα Pokemon Go είναι ότι έμμεσα αποτελεί το νέο fitness trend. Οι gamers που συνήθως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κολλημένους σε έναν καναπέ, αναγκάζονται να σηκωθούν και να βγουν για κυνήγι. Τα pokemons συχνάζουν παντού και χρειάζεται αρκετό περπάτημα για να τα εντοπίσεις. Με καθισιό δε γίνεται δουλειά. Στην ουσία, όσο περισσότερο περπατάς, τόσο πιο πολύ κερδίζεις!

Η πλάκα είναι ότι δε γίνεται να τεμπελιάσεις παίρνοντας πχ ποδήλατο ή αυτοκίνητο. Είναι τόσο έξυπνη η εφαρμογή που το καταλαβαίνει αν “τρέχεις” πάνω από 5-10 χλμ/ ώρα. Κάποιοι παίκτες το παραδέχτηκαν δημόσια: