ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Γιατί πρέπει να βρίζεις όταν κάνεις γυμναστική

Πόσες φορές σου έρχεται να βρίσεις στο γυμναστήριο; Πολλές. Και συνήθως αυτόν που θέλεις να βρίσεις είναι o γυμναστής  που σε βάζει να κάνεις διάδρομο ενώ τον σιχαίνεσαι, που έρχεται να σε διορθώσει σε μια άσκηση (και την κάνει πιο δύσκολη) και σε βάζει να κάνεις περισσότερους κοιλιακούς.

Η πρόθεση υπάρχει αλλά δεν το κάνεις γιατί τι θα έλεγε και ο Ζαμπούνης. Κι όμως νέα έρευνα έρχεται να σου πει το αντίθετο και να ανατρέψει τα δεδομένα. Τώρα πια μπορείς να σιχτιρίζεις και βούλα επιστημονική.

Η έρευνα λοιπόν αναφέρει πως είναι εντάξει να βρίζεις στο γυμναστήριο και πως έχει γίνει κοινωνικά αποδεκτό. Γιατί; Γιατί σε κάνει να νιώθεις καλύτερα και να έχεις περισσότερες αντοχές. Ναι, το ακούσαμε κι αυτό.

Η συγκεκριμένη μελέτη βασίστηκε σε δύο γκρουπ ατόμων που είχαν βουτηγμένα τα χέρια τους σε πολύ παγωμένο νερό. Στο ένα γκρουπ τους επέτρεπαν να βρίζουν όσο θέλουν ενώ στο άλλο όχι. Το πρώτο γκρουπ κατάφερε να κρατήσει τα χέρια του περισσότερη ώρα απ’ ότι το άλλο. Το συμπέρασμα απ’ όλο αυτό είναι πως όταν βρίζεις έχεις περισσότερες αντοχές.

Δεν λέμε τώρα να ξεκινήσεις να βρίζεις και να σε ακούει όλο το γυμναστήριο. Με μέτρο και όχι πολύ φωναχτά. Αν πάντως σου κάνει κάποιος παρατήρηση ή σε κοιτάξει παράξενα, έχε αυτό το κείμενο στο κινητό σου και κάνε αυτό που πρέπει. Δε θα πάμε κόντρα στην επιστήμη.