ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί δεν πρέπει να έχεις ως στόχο τα κορμιά των celebrities

instagram.com/dualipa/

Δεν πάνε πολλές μέρες που η Dua Lipa επισκέφθηκε την Ελλάδα. Από τις διακοπές στη Σίφνο, της έμεινε η γεύση της γαρίδας, τα ποτά στα μπαρ του νησιού και οι μπλε πόρτες στα σοκάκια. Εμάς, πέρα από το εθνικό μας φρόνημα που φούσκωσε και πάλι, μας έμειναν και μερικές φωτογραφίες της διάσημης pop star με το μαγιό της και φόντο τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Ναι, το κορμί της Dua Lipa είναι αψεγάδιαστο. Το θέμα δεν είναι αυτό.

Η Dua Lipa είναι απλά ένα ακόμα όνομα σε μια ατελείωτη λίστα με celebrities που ντύνονται/γδύνονται/υπάρχουν και κόβουν την ανάσα. Τι πάει όμως λάθος όταν αντί να προσπαθείς να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση και την εικόνα του κορμιού σου, σύμφωνα με τα δικά σου δεδομένα και τον δικό σου σωματότυπο, αποθηκεύεις τις φωτογραφίες με τα κορμιά των celebrities και κυνηγάς τις δικές τους, άφταστες διαστάσεις, μεγέθη και γραμμώσεις;

Την επόμενη φορά που θα ανεβάσεις μια τέτοια φωτογραφία και θα γράψεις #goals, ξανασκέψου το.

instagram.com/dualipa/

«Συγκρίνεις συχνά τον εαυτό σου με τους φίλους σου ή με αγνώστους στο διαδίκτυο; Βλέπεις πόσο τρώνε ή πόσο γυμνάζονται και αναρωτιέσαι γιατί το δικό σου σώμα δεν είναι όπως το δικό τους;», αναρωτιέται η influencer Danae Mercer σε μια πρόσφατη ανάρτησή της. «Εγώ το έκανα», ομολογεί.

«Έσκιζα φωτογραφίες μοντέλων από περιοδικά, τις κολλούσα στον τοίχο και αυτές ήταν “ο στόχος μου”. Έψαχνα κι έβρισκα τις δίαιτες των celebrities. Τις θερμίδες και τα μεγέθη τους. Μελετούσα πώς τα μοντέλα της Victoria’s Secret έφταναν στο μέγεθος που ήθελαν πριν την πασαρέλα. 

Αλλά όχι πια. 

Επειδή βλέποντας τι δούλεψε για εκείνες, αγνοούσα τι είναι υγιές για μένα. 

Και σκέφτομαι ότι ίσως, ειδικά όσο πάμε προς το καλοκαίρι, μερικοί από εσάς κάνετε το ίδιο. Οπότε θέλω να σας θυμίσω:

Η υγεία δείχνει και είναι διαφορετική για κάθε σώμα. Και αν τρώγαμε όλοι ακριβώς τα ίδια γεύματα και κάναμε ακριβώς την ίδια γυμναστική, τα αποτελέσματα θα ήταν και πάλι εντελώς διαφορετικά.

 

Πρέπει να μάθουμε να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Όχι μια πρόχειρη εκδοχή κάποιου άλλου.»

Αυτό το καλοκαίρι, ας εγκαταλείψουμε αυτή την προσπάθεια, κυνηγώντας τα άπιαστα νούμερα των ανθρώπων που πολλές φορές πληρώνονται ακριβώς για να είναι έτσι. Φέτος στις διακοπές, βάλε ως στόχο να είσαι απλά χαρούμενη, ενώ είσαι ο εαυτός σου.