ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Αν θες να αδυνατίσεις, πρέπει να πάψεις να πιστεύεις αυτόν τον μύθο

Pexels

Οι μύθοι γύρω από το αδυνάτισμα είναι πολύ δελεαστικοί γι’ αυτό και είναι δημοφιλείς. Αν όμως όντως ίσχυαν, θα ήταν πολύ εύκολο να αδυνατίσεις και δεν θα χρειαζόταν να πεινάς και να ιδρώνεις καθημερινά.

Αν λοιπόν το έχεις ρίξει στους κοιλιακούς και περιμένεις να χτίσεις six pack ενώ έχεις περιττά κιλά που συγκεντρώνονται στην περιοχή της κοιλιάς, να ξέρεις ότι αυτό δε θα συμβεί. Δεν είναι τόσο απλό να κάνεις γράμμωση, καθώς πρέπει πρώτα να αδυνατίσεις. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι καμία γράμμωση δεν είναι δυνατό να φανεί όσο υπάρχει λίπος στην περιοχή.

Ο μόνος τρόπος να μειωθεί πραγματικά το λίπος της κοιλιάς, είναι μέσω της διατροφής. Όσους κοιλιακούς κι αν κάνεις, δε θα δεις ουσιαστικά αποτελέσματα μέχρι να ξεφορτωθείς το λίπος στην περιοχή αυτή, ώστε να μπορέσεις να γυμνάσεις τους μυς σου και να το δεις να συμβαίνει. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αδυνατίσεις, είναι η σωστή διατροφή και η αερόβια γυμναστική.

Με λίγα λόγια, τίποτα δεν λειτουργεί από μόνο του. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή το σωστό αποτέλεσμα. Πρώτα φροντίζουμε ώστε να χάσουμε το λίπος από την περιοχή που επιθυμούμε να γραμμώσουμε και έπειτα πάμε με συγκεκριμένες ασκήσεις – όπως οι κοιλιακοί – να επικεντρωθούμε στο να ενδυναμώσουμε το συγκεκριμένο μέρος του σώματος.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κόψεις το fast food και τα deliveries, να μειώσεις πολύ το αλκοόλ και να τρως πολλά φρέσκα λαχανικά μαζί με άπαχη πρωτεΐνη. Όσο για τη γυμναστική, βεβαιώσου ότι περπατάς αρκετά, περίπου τριάντα λεπτά την ημέρα, για πέντε φορές την εβδομάδα, αλλά όχι απλό βάδην, λίγο πιο γρήγορο, σχεδόν τρέξιμο. Έτσι θα δεις πολύ γρηγορότερα τ’ αποτελέσματα που θες, χωρίς να ανεβοκατεβαίνεις στο στρώμα των κοιλιακών. Θα έρθει και γι’ αυτούς η ώρα.