ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γάλα αμυγδάλου: πώς θα το φτιάξεις στο σπίτι και 10 οφέλη που σου δίνει, σύμφωνα με τη διατροφολόγο

Unsplash

Το γάλα αμυγδάλου έχει μπει με φόρα στη διατροφή μας και το επιλέγουμε ακόμα και αν δεν ακολουθούμε μία vegan διατροφή. Η διατροφολόγος μας, Δέσποινα Παπαδοπούλου, σου λέει ότι μπορείς να το φτιάξεις στο σπίτι και σου δίνει 10 οφέλη (δεν τα λες και λίγα) για την υγεία σου.

«Μπορεί να ονομάζεται γάλα και να το βρίσκουμε στον διάδρομο με τα γαλακτοκομικά στο σούπερ μάρκετ, ωστόσο δεν συγκαταλέγεται στα γαλακτοκομικά. Είναι ένα νόστιμο εναλλακτικό προϊόν, χωρίς λακτόζη και χωρίς σόγια. Αποτελεί δηλαδή μια εναλλακτική λύση για όσους το προτιμούν», εξηγεί η κα. Παπαδοπούλου. Ταυτόχρονα, σου δίνει την εναλλακτική επιλογή του να φτιάξεις μόνη σου το νόστιμο γάλα αμυγδάλου.

Η συνταγή για να φτιάξεις γάλα αμυγδάλου μόνη σου

Μούλιασε 1 φλιτζάνι αμύγδαλα σε νερό για μια με δύο περίπου μέρες. Το νερό πρέπει να τα σκεπάζει.
Κατόπιν, στράγγιξε τα αμύγδαλα. Στη συνέχεια, ξέπλυνέ τα καλά. Έπειτα τοποθέτησέ τα στο μπλέντερ προσθέτοντας 2 φλιτζάνια νερού. Αφού πολτοποιηθούν απόλυτα, τοποθέτησε τον πολτό αμυγδάλου που δημιουργήθηκε, μέσα σε μια βαμβακερή πετσέτα ή τουλπάνι που βρίσκεται μέσα σ΄ ένα μεγάλο μπολ. Τέλος, την στραγγίζεις με τα χέρια σου, πιέζοντας ώστε να βγουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά. Μπορείς να προσθέσεις 1 -2 σταγόνες εκχυλίσματος βανίλιας, κάποια γλυκαντική ουσία, όπως μέλι ή ακόμα και κανέλα.

10 οφέλη του γάλακτος αμυγδάλου:

1. Βοηθά στη διαχείριση του βάρους καθώς περιέχει λίγες θερμίδες.
2. Διατηρεί την καρδιά σου υγιή.
3. Διατηρεί τα οστά σου ισχυρά.
4. Διατηρεί το δέρμα λαμπερό.
5. Έχει θετικές επιπτώσεις στο σάκχαρό σου.
6. Συμβάλλει στη μυϊκή δύναμη και την υγεία του σώματος.
7. Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
8. Δεν περιέχει λακτόζη.
9. Αποτελεί πηγή Ριβοφλαβίνης (ή Βιταμίνης Β2)
10. Συμβάλει στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη