ΣΧΕΣΕΙΣ

Φταίμε κι οι δυο: Οι πιο κοινοί λόγοι που τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ

Pexels

Το σεξ μπορεί να παίξει διαφορετικό ρόλο σε κάθε σχέση και να αλλάζει με την πάροδο του χρόνου. Επίσης ο προσωπικός ορισμός για μια υγιή, σεξουαλική ζωή μπορεί να μην είναι ακριβώς ο ίδιος με αυτόν των συντρόφων μας.

Αυτό θέτει το ερώτημα: Μπορεί μια σχέση χωρίς σεξ να επιβιώσει; Αν και το σεξ δεν είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την ευτυχία της σχέσης, η έλλειψη σεξ και οικειότητας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά ζητήματα σχέσης όπως θυμό, απιστία, διακοπή της επικοινωνίας, έλλειψη αυτοεκτίμησης και απομόνωση. Πράγματα τα οποία με τη σειρά τους μπορεί τελικά να οδηγήσουν σε ανεπανόρθωτη ζημιά στη σχέση, που καταλήγει σε χωρισμό. Γιατί λοιπόν τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ; Στις παρακάτω γραμμές εξετάζουμε τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους αυτό μπορεί να συμβεί.

Οι πιο κοινοί λόγοι που τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ Pexels

Άγχος, άγχος και πάλι άγχος

Πολλοί δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι το άγχος μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική επιθυμία μας. Κι όμως το άγχος αναδεικνύεται σύμφωνα με τους ειδικούς στον Νο1 ένοχο για τα ζευγάρια που σταματούν να κάνουν σεξ. Το άγχος στη δουλειά ή στο σπίτι μπορεί να εξαντλήσει τόσο τους άνδρες, όσο και τις γυναίκες, κάνοντας τον ύπνο ή κάποιον άλλο τρόπο χαλάρωσης πιο ελκυστικό από το σεξ. Μελέτες έχουν βρει μια σχέση μεταξύ του άγχους και της μειωμένης σεξουαλικής ορμής. Μίλησε με τ@ σύντροφό σου για το τι μπορεί να σας προκαλεί άγχος και κάντε ό,τι μπορείτε για να βοηθήσει ο ένας τον άλλον ως προς τη διαχείρισή του.

Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Τα θέματα αυτοεκτίμησης και εικόνας σώματος μπορεί να επηρεάσουν τον καθένα από εμάς. Οι ανασφάλειες άλλωστε δεν κάνουν διακρίσεις. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις ενός ατόμου, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για σωματική οικειότητα, επειδή οδηγεί σε αναστολές και, τελικά, σε μια σχέση χωρίς σεξ. Κάνε κομπλιμέντα στ@ σύντροφό σου και μην ξεχνάς να δηλώνεις είτε ρητά, είτε με πράξεις, ότι τ@ βρίσκεις ελκυστικ@. Να θυμάσαι: Χρειάζεται υπομονή για να επιλυθούν ζητήματα οικειότητας και για να τ@ βοηθήσεις να νιώσει επιθυμητ@.

Γιατί τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ: Κεφάλαιο «Απόρριψη»

Έχεις απορρίψει τις προσπάθειες τ@ συντρόφου σου στο παρελθόν; Ίσως να έχεις ενθουσιαστεί λιγότερο όταν προσπάθησε να σου δείξει στοργή, εντός ή εκτός κρεβατοκάμαρας. Η απόρριψη είναι ένας ακόμα από τους βασικούς λόγους για τους οποίους πολλά ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ. Κανείς δεν θέλει να αισθάνεται ότι ο σύντροφός του βλέπει το σεξ μαζί του ως αγγαρεία, και αυτό μπορεί να συμβεί αν αναβάλλεις συνεχώς το σεξ ή δεν παίρνεις ποτέ πρωτοβουλία για αυτό. Η έλλειψη σεξ σε μια σχέση βλάπτει τη σύνδεση ενός ζευγαριού και οδηγεί σε μια σειρά από προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης. Η ζωή σε μια σχέση χωρίς σεξ μπορεί να κάνει τους συντρόφους να αισθάνονται ανεπιθύμητοι, μη ελκυστικοί και εντελώς απογοητευμένοι. Το σεξ γίνεται αγγαρεία, και ως αποτέλεσμα, οποιοσδήποτε από τους συντρόφους αρχίζει να νιώθει απογοήτευση και χάνει το κίνητρο να αφιερώσει ενέργεια και σε άλλους σημαντικούς τομείς της ζωής.

Εάν ψάχνεις συμβουλές για το πώς μπορεί να επιβιώσει μια σχέση χωρίς σεξ ή πώς μπορείς να ξεπεράσεις την έλλειψη οικειότητας, θα είναι πολύ χρήσιμο να συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο, σεξουαλικό θεραπευτή που ασχολείται με ζητήματα οικειότητας. Ο στόχος της σεξουαλικής θεραπείας είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να ξεπεράσουν σωματικές και συναισθηματικές προκλήσεις προκειμένου να έχουν μια ικανοποιητική σχέση και μια άνετη, σεξουαλική ζωή.