ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φραγκόσυκα: 6 θαυματουργές ιδιότητες σε υγεία και ομορφιά. Τώρα που προλαβαίνεις

Unsplash

Λατρεύω τα σύκα και ζω για τον Σεπτέμβριο, γιατί ξέρω ότι θα τα βρω παντού. Μέχρι που ανακάλυψα εντελώς τυχαία τα φραγκόσυκα, την ύπαρξη των οποίων αγνοούσα πλήρως. Κακώς, πολύ κακώς. Έχουν τόσα οφέλη που σε κάνουν να στενοχωριέσαι που δεν υπάρχουν όλο τον χρόνο. Συνήθως τα βρίσκεις μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Οι ειδικοί σου λένε ότι αν βρεις φραγκόσυκα, μην τα αφήσεις να σου ξεφύγουν. Είναι εξαιρετική διατροφική επιλογή γιατί μειώνουν τη χοληστερίνη, έχουν πολλές φυτικές ίνες και πολλά ακόμα οφέλη που θα ανακαλύψεις παρακάτω.

Βοηθούν στη ρύθμιση του βάρους

Η σωστή διαχείριση του βάρους αποτελείται από δύο απλές λέξεις. Φυτικές ίνες. Τα φραγκόσυκα έχουν μπόλικες, σε χορταίνουν και αποτρέπουν το τσιμπολόγημα. Έτσι μπορεί να διατηρήσεις κανονικό βάρος ή και να χάσεις.

Ανακουφίζουν το στομάχι

Στο Μεξικό, είναι ένα συνηθισμένο φρούτο και χρησιμοποιείται πολύ ως διατροφικό συμπλήρωμα. Το τρώνε για να αποφύγουν τη δυσκοιλιότητα και να έχουν ένα έντερο που λειτουργεί ρολόι. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ικανότητες και ανακουφίζεις ενοχλήσεις και καούρες στο στομάχι.

Ότι καλύτερο για χανγκόβερ

Ξυπνάς μετά από μεθύσι και νιώθεις να γυρίζει ο κόσμος όλος; Φάει κάνα δυο φραγκόσυκα και θα μειωθεί και η ναυτία αλλά και η ξηροστομία.

Καλύτερο ανοσοποιητικό

Με τόση περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, εξολοθρεύει τους μικροοργανισμούς που προκαλούν μολύνσεις και αυξάνει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων. Αν νιώθεις λίγο κρυωμένη, μην πίνεις μόνο χυμό πορτοκάλι. Υπάρχουν και τα φραγκόσυκα.

Μειώνουν τα συμπτώματα πριν την περίοδο

Κράμπες, πόνοι στη μέση, πονοκέφαλο, ευαισθησία στο στήθος. Τα φραγκόσυκα μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της ορμόνης που ευθύνεται για το μηνιαίο βασανιστήριο.

Υγιή νύχια, μαλλιά και δέρμα

Άλλος ένας καλός λόγος για να φας φραγκόσυκα, όσο προλαβαίνεις. Σε προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες και κάνει την επιδερμίδα πιο λαμπερή. Το έλαιο που έχει δυναμώνει τα νύχια αλλά κάνει και τα μαλλιά σου πιο υγιή.