ΣΧΕΣΕΙΣ

Fleabagging: Η σειρά της Phoebe Waller- Bridge έγινε τάση στις σχέσεις. Και την έχεις υιοθετήσει σίγουρα

Αν έχεις δει τη σειρά “Fleabag”, ίσως ένιωσες αμέσως την ταύτιση. Αν δεν την έχεις δει, θα σε μαλώσω και θα σε παροτρύνω να την ξεκινήσεις άμεσα. Η σειρά που ολοκληρώθηκε σε δύο κύκλους, κατάφερε να μας κερδίσει όλους και να μας κάνει να αναρωτηθούμε για τα δικά μας υπαρξιακά.

Ένα βασικό κομμάτι του “Fleabag” ήταν οι ερωτικές σχέσεις και οι επιλογές που κάνουμε στους συντρόφους. Η πρωταγωνίστρια ερωτεύεται μονίμως τον λάθος άνθρωπο. Ακόμα και ιερέα. Επαναλαμβάνει ένα μοτίβο που δεν μπορεί να σπάσει. Αυτή της η τάση δημιούργησε τον νέο όρο στο dating, το fleabagging. Συμβαίνει όταν κάνεις μονίμως τα ίδια λάθη στα ερωτικά σου και δεν μαθαίνεις τίποτα από αυτά.

Σου ακούγεται οικείο; Μάλλον ναι. Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί για τις ίδιες σου τις επιλογές και αυτομαστιγώνεσαι επειδή δεν μπορείς να αλλάξεις αυτό το μοτίβο; Δυστυχώς, το fleabagging είναι κάτι που κάνεις εσύ στον εαυτό σου και όχι οι άλλοι σε εσένα. Και από ό,τι φαίνεται, είναι ευκολότερο να συνεχίσεις να το κάνεις, από το να αλλάξεις την κατάσταση.

Το πρώτο βήμα είναι να εντοπίσεις το fleabagging. Να αντιληφθείς ότι το κάνεις και να φτάσεις σε ένα σημείο όπου νιώθεις ότι έχεις μπουχτίσει. Χρειάζεσαι κάτι άλλο βρε αδερφέ! Μπορεί να ξέρεις ότι έχεις ένα συγκεκριμένο type στα ερωτικά, αλλά είναι πιθανό να ξέρεις και ότι είναι εντελώς λάθος για εσένα. «Κάποιες φορές, το στιλ ανθρώπου που μας γοητεύει, δεν είναι κατάλληλο για εμάς. Τουλάχιστον, μακροπρόθεσμα», επισημαίνει ο dating coach, Frank Kermit. Τότε έρχεται η στιγμή που επανεξετάζεις τις επιλογές σου.

Πώς θα σταματήσεις το fleabagging

Όταν αναγνωρίζεις πλέον το pattern σου, μπορείς να το σπάσεις πιο εύκολα. Το βασικότερο λάθος είναι ότι λες στον εαυτό σου «ε αυτό είναι το pattern μου και δεν αλλάζει». Κι όμως αλλάζει. Δώσε την ευκαιρία σε διαφορετικούς ανθρώπους, που μπορεί να ανοίξουν πόρτες που δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν. Ακόμα και αν δεν προχωρήσει σε σχέση, ανακαλύπτεις πολύ σημαντικά πράγματα για τον εαυτό σου και για το τι είσαι ικανή.