ΣΧΕΣΕΙΣ

Έχετε πέσει σε ρουτίνα; 5 εναλλακτικές δραστηριότητες που θα σας ανανεώσουν

Unsplash

Στην αρχή της σχέσης, όλα μοιάζουν σούπερ ρομαντικά. Ακόμα και όταν βάζετε μαζί πλυντήριο. Οι πεταλούδες στο στομάχι αρκούν για να φαίνονται όλα υπέροχα και αναζωογονητικά. Αλλά ο καιρός περνά, ο ένας συνηθίζει την παρουσία του άλλου και η σχέση περνά σε άλλο στάδιο. Και ανακαλύπτεις τη ρουτίνα.

Εκεί ανακαλύπτεις άλλα σημαντικά πράγματα που χρειάζεσαι, αλλά ίσως σου λείπει η ευφορία του πρώτου καιρού. Κάπου εκεί χρειάζεσαι κάτι καινούριο και όχι απαραίτητα κάτι 100% ρομαντικό. Οτιδήποτε καινούριο ενεργοποιεί την έκκριση ντοπαμίνης, που σε κρατά φρέσκια και ζωντανή. Και προφανώς συνδέεται με τον έρωτα. Το σινεμά και το αγαπημένο σας μαγαζί για σούσι είναι πάντα μία καλή ιδέα. Αλλά αυτό που ίσως χρειάζεστε είναι κάτι που σας βγάζει από τα τετριμμένα και την αναπόφευκτη ρουτίνα.

Μαθήματα μαγειρικής

Δεν χρειάζεται να γραφτείς σε διετές πρόγραμμα σχολής για να ανανεώσεις τη σχέση σου. Αλλά εδώ έχουμε «με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια». Εκτός του ότι κάνετε κάτι διαφορετικό μαζί, φέρνετε έναν αέρα ανανέωσης και στην κουζίνα σας. Μαθαίνετε να μαγειρεύετε πιο υγιεινά (και πιο καλά) και φέρνετε αυτό το ραντεβού και στο σπίτι. Not bad.

Μαραθώνιος τώρα

Η Αθήνα είναι γεμάτη μαραθώνιους τις περισσότερες Κυριακές και τώρα ήρθε η στιγμή να συμμετάσχετε κι εσείς. Δεν χρειάζεται να γίνεις αθλήτρια ή να προπονείσαι σκληρά. Μπορείτε να προπονηθείτε μαζί και να γίνει ένας κοινός στόχος. Μετά το τρέξιμο, υπάρχει πάντα και ένα brunch να σε περιμένει.

Ποδηλατάδα

Ο πιο οικονομικός και οικολογικός τρόπος μετακίνησης. Και ένας υπέροχος τρόπος να περάσετε την Κυριακή σας, κάνοντας βόλτες σε πάρκα και μεγάλους χώρους που ενδείκνυνται για ποδήλατα. Βγάζει την παιδική σας πλευρά και είναι ένας fun τρόπος να γυμναστείτε παρέα. Αντίο ρουτίνα.

Yoga

Δεν έχει σημασία σε ποιο επίπεδο είσαι. Πολλά ζευγάρια επιλέγουν να ιδρώνουν μαζί σε μάθημα yoga και να αποκτούν (σωματική και πνευματική) ευεξία. Έρευνα του 2016 έδειξε ότι υπάρχει θετική σύνδεση μεταξύ της αυξημένης πνευματικότητας και της υψηλότερης ικανοποίησης μέσα στη σχέση.

Πεζοπορία

Και πάλι, ας μην βάλετε στόχο το Έβερεστ προκειμένου να έρθετε πιο κοντά σαν ζευγάρι. Ξεκινήστε με τα απλά, πάρτε το backpack σας και τον αέρα σας. Πολλά ζευγάρια που ταξιδεύουν, κάνουν πεζοπορία, ορειβασία και άλλα παρόμοια αθλήματα που τους φέρνουν πιο κοντά. Έστω και η στιγμή που βλέπετε μαζί μία όμορφη θέα, αρκεί για να το δοκιμάσεις το επόμενο Σάββατο.