ΣΧΕΣΕΙΣ

4 τρόποι για να μην σου περάσει ποτέ ο έρωτας

Unsplash

Γέλασες και μόνο που διάβασες τον τίτλο; Το καταλαβαίνω. Δεν αναφέρομαι όμως στην καψούρα του πρώτου καιρού. Σε αυτό το καρδιοχτύπι που νιώθεις επειδή ανυπομονείς να δεις τον αγαπημένο σου. Ο έρωτας είναι ο θαυμασμός, τα έντονα συναισθήματα και η ανάγκη του να είσαι με κάποιον.

Είναι δύο ενήλικες που συμπορεύονται και εξελίσσονται παρέα. Που μένουν μαζί παρόλες τις δυσκολίες και ξέρουν ότι η ζωή φέρνει αλλαγές. Αν αποδέχεται ο ένας τον άλλο και φροντίζει για την προσωπική του εξέλιξη, τότε ναι, ο αληθινός και βαθύς έρωτας δεν τελειώνει. Απλώς δυναμώνει. «Η ευγνωμοσύνη και η εκτίμηση είναι σαν το νερό και τον ήλιο για έναν κήπο που ανθίζει» μας εξηγεί ποιητικά η ειδικός σχέσης Lisa Concepcion. Δύο ειδικοί μας προτείνουν 4 τρόπους να επιτρέψουμε στην τρυφερότητα και την επικοινωνία να αναπτυχθούν μέσα στη σχέση.

Θέστε κοινούς στόχους για να μη χαθεί ο έρωτας

Η αίσθηση της ένωσης και της συνεργασίας βοηθά ένα ζευγάρι να έρθει ακόμα πιο κοντά. Οι μικροί στόχοι σε κάνουν να ερωτεύεσαι ακόμα βαθύτερα. Μη σκέφτεσαι περίπλοκα. Η οργάνωση ενός ταξιδιού ή το κλείσιμο εισιτηρίων για την αγαπημένη σας συναυλία αρκεί. «Όταν καταφέρνετε πράγματα από κοινού, νιώθετε ασταμάτητοι», λέει η Lisa Concepcion.

Επικεντρώσου στα θετικά

Είναι λογικό να τσαντίζεσαι με τα μικρά ελαττώματα του συντρόφου σου. Όλο και κάτι θα σου τη σπάει. «Με το πέρασμα των χρόνων, σου γίνεται συνήθεια το να παρατηρείς όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που σε κάνουν έξαλλη. Αυτό όμως μεγαλώνει σταδιακά τον θυμό σου, αλλά και τη μεταξύ σας απόσταση», υπνεθυμίζει η love coach, Susan Winter. Και ξεχνάς ότι ο έρωτας είναι που σε έφερε εξαρχής κοντά του. Το κλειδί είναι να κάνεις περισσότερο focus σε αυτά που σε κάνουν να τον αγαπάς και να τον εκτιμάς.

Μη στέκεσαι εμπόδιο στην ανάπτυξη του συντρόφου σου

Οι σύντροφοι δεν εξελίσσονται πάντοτε με τον ίδιο τρόπο και τον ίδιο ρυθμό. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να σεβαστείς το ταξίδι του άλλου ανθρώπου και να μην τον κατηγορείς επειδή δεν κάνετε τα ίδια βήματα, στο ίδιο timing. Και αποδέξου την αλλαγή του άλλου, όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται.

Κοίτα στον καθρέφτη

Αντί να επικρίνεις τη συμπεριφορά του συντρόφου σου, ξόδεψε αυτήν την ενέργεια στο να αγαπήσεις λίγο παραπάνω τον εαυτό σου. Όσο κλισέ και αν σου ακούγεται, μόνο έτσι καταφέρνεις να αγαπήσεις, να αποδεχθείς και να συγχωρείς τους άλλους. Όταν το κάνεις και στον εαυτό σου.